Nejste přihlášen/a.
3x
Ibišek se ze semen dobře množí, mají dobrou klíčivost, namočit je nemusíte, ale musíte si nejprve vypěstovat semenenáček. Tzn. semena vložit do květináče a 2roky pěstovat v něm. Na zimu je umístit do chladnější místnosti, pak teprve vsadit ven. Po cca 5ti letech budete mít již vzrostlý keř. A nebo se u sousedů podívejte v brzkém létě pod jejich keř, měly by pod ním růst mladé vysemeněné rostlinky, mají jen jeden větší kořínek, ten opatrně vyrejte a můžete si je přesadit.
2x
Já bych se s tím moc nepáral, nasel bych je rovnou ven na záhon. Ibišek se semeny dobře množí sám a taky mladé rostliny nikdo nikam nepřenáší. Ibišky koupené máte, takže s tímto výsevem máte dvě možnosti. Buď to vyjde nebo ne. Koukala jste do tobolky, jestli nejsou semena vypadané?
doplněno 10.04.18 10:01:
Když jste propadla ibiškům, zkuste ještě ibišek bahení
Nene...nebyla vypadaná. Byla to taková tvrdá semínka a kolem takový chlupatý lem. Nastrkalala jsem je do kelímků po letničkách co mi nevzešly. Je to jen pokus. Nějak mě ty ibišky letos vzaly. Loni pokojové a letos přibírám i venkovní. Snad se letos aspoň doma dočkám nějakého květu. To by bylo slávy. Na parapetu mám čtyři už krásně zakořeněné, ostříhané, s krásnými čerstvými letošními výhony. Hnojím hnojivem na ibišky a doufám a toužím. Vlastně ani nevím, jakou mají barvu.
)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.