Nejste přihlášen/a.
Ibišek se ze semen dobře množí, mají dobrou klíčivost, namočit je nemusíte, ale musíte si nejprve vypěstovat semenenáček. Tzn. semena vložit do květináče a 2roky pěstovat v něm. Na zimu je umístit do chladnější místnosti, pak teprve vsadit ven. Po cca 5ti letech budete mít již vzrostlý keř. A nebo se u sousedů podívejte v brzkém létě pod jejich keř, měly by pod ním růst mladé vysemeněné rostlinky, mají jen jeden větší kořínek, ten opatrně vyrejte a můžete si je přesadit.
Já bych se s tím moc nepáral, nasel bych je rovnou ven na záhon. Ibišek se semeny dobře množí sám a taky mladé rostliny nikdo nikam nepřenáší. Ibišky koupené máte, takže s tímto výsevem máte dvě možnosti. Buď to vyjde nebo ne. Koukala jste do tobolky, jestli nejsou semena vypadané?
Když jste propadla ibiškům, zkuste ještě ibišek bahení
Nene...nebyla vypadaná. Byla to taková tvrdá semínka a kolem takový chlupatý lem. Nastrkalala jsem je do kelímků po letničkách co mi nevzešly. Je to jen pokus. Nějak mě ty ibišky letos vzaly. Loni pokojové a letos přibírám i venkovní. Snad se letos aspoň doma dočkám nějakého květu. To by bylo slávy. Na parapetu mám čtyři už krásně zakořeněné, ostříhané, s krásnými čerstvými letošními výhony. Hnojím hnojivem na ibišky a doufám a toužím. Vlastně ani nevím, jakou mají barvu. )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.