Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Semena ibisku syrskeho

Od: pepina511* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den. Sebrala jsem dnes u sousedů tobolku se semeny syrského ibisku. Přešel mrazem jsou. Jak je mam zasit? Mám je dat rovnou do zeminy, nebo nejdřív namočit? Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ibišek se ze semen dobře množí, mají dobrou klíčivost, namočit je nemusíte, ale musíte si nejprve vypěstovat semenenáček. Tzn. semena vložit do květináče a 2roky pěstovat v něm. Na zimu je umístit do chladnější místnosti, pak teprve vsadit ven. Po cca 5ti letech budete mít již vzrostlý keř. A nebo se u sousedů podívejte v brzkém létě pod jejich keř, měly by pod ním růst mladé vysemeněné rostlinky, mají jen jeden větší kořínek, ten opatrně vyrejte a můžete si je přesadit.

pepina511*
hodnocení

Já už mám letos své. Koupila jsem si čtyři tříleté. Jen me to nějak chytlo, tak jsem chtěla zkusit i ze semínek. Jen tak pro radost. Děkuji.

an*
hodnocení

2x

Přešlé mrazem nevadí a já je vysévám rovnou na záhonek do zahrady. Tří až čtyřleté už kvetou.

doplněno 10.04.18 10:46:

Tříleté semenáčky.

Semena ibisku syrskeho
Semena ibisku syrskeho #2
pepina511*

ale ten fialový je syrský ne?

pepina511*

Já se zblázním, už teď mám doma na všechno svoje pěstování málo oken a parapetů a teď to vypadá, že mi za chvíli bude malá i zahrada;)

an*

Ano, oba jsou syrské. Množí se samovýseven jak plevel. Už je přesazuji za zahradu, kolem nás jsou všude kvetoucí Ibišky. :-D

hodnocení

2x

Já bych se s tím moc nepáral, nasel bych je rovnou ven na záhon. Ibišek se semeny dobře množí sám a taky mladé rostliny nikdo nikam nepřenáší. Ibišky koupené máte, takže s tímto výsevem máte dvě možnosti. Buď to vyjde nebo ne. Koukala jste do tobolky, jestli nejsou semena vypadané?

doplněno 10.04.18 10:01:

Když jste propadla ibiškům, zkuste ještě ibišek bahení

Semena ibisku syrskeho #3
Semena ibisku syrskeho #4
pepina511*

Nene...nebyla vypadaná. Byla to taková tvrdá semínka a kolem takový chlupatý lem. Nastrkalala jsem je do kelímků po letničkách co mi nevzešly. Je to jen pokus. Nějak mě ty ibišky letos vzaly. Loni pokojové a letos přibírám i venkovní. Snad se letos aspoň doma dočkám nějakého květu. To by bylo slávy. Na parapetu mám čtyři už krásně zakořeněné, ostříhané, s krásnými čerstvými letošními výhony. Hnojím hnojivem na ibišky a doufám a toužím. Vlastně ani nevím, jakou mají barvu. :))

pepina511*

okno směrem na jih, tak by jim nemělo nic chybět

pepina511*

Chcete mi uhnat infarkt? ;) To je nádhera.

an*

Pepino, Ibišek syrský tvoří dlouhý hlavní kořen směrem dolů. V květináččích se jim dařit nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]