Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesazováni přelité Draceny

Od: eset* odpovědí: 2 změna:
Prosim o radu jak postupovat pri presazeni Draceny Fragrans Massangeana, kterou jsem prelila.Nejspodnejsi vyhon na kminku mi zacal uhnivat a tak jsem ho odrizla cca 3mm od kminku.Na rez a okolo nej jsem dala steparsky vosk.Predtim jsem,ale jeste odstranila uhnile korany a mista na kminku,ktere uz zacinalo taky uhnivat jsem odskrabla.Celou Dracenu jsem osprchovala vcetne korenu,aby nich nebyl substrat,ktery uz zapachal.Kminek a koreny jsem zabalila do papirovych uterek,ktere jsem po nasaknuti vody vymenila za suche.Do ted je v nich zabalena.Pri sprcho ani jsem dracenu otocila listy dolu,aby voda nezatekla do stredu "srdicka".Listy jsem nechala samovolne oschnout.Mista na kminku kde jsem vyskraba hnilobu jsem zasypala zivocisnym uhlim Ted jsem prisla z OBI s novym substratem na palmy a chci ji zasadit.Muzu jako drenaz na spod kvetinace pouzit kaminky,ktere davam u vsech rostlin? Hlavne nevim,jestli po presazeni do noveho substratu kvuli preliti a hnilobe korenu mam nebo nemam dracenu zalit.Nerada bych udelala zase nejakou chybu.Prosim poradte mi nekdo.Nemam s dracenami zkusenosti.Dostala jsem ji darem.Teda spis dostala jsem "je",protoze kminky jsou dva.Jeden je asi metr vysoky a druhy pul metru.Uvitam vsechny rady pro jeji zachranu.Dekuji.
doplněno 08.04.18 21:15: Omlouvam se za preklepy v predmetu otazky.Dotaz mel byt tento: Jak postupovat pri presazovani prelite Draceny?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Kamínky na spodek květináče dejte jako drenáž. Po nasázení lehce zalejte. Podle toho, co popisujete je už pěkně chycená. Kdyby hniloba stonku pkračovala, odstřihněte vršky a nechte zakořenit, zbytek vyhoďte.

eset*
hodnocení

Dekuji za vasi odpoved.Jdu na to.Maji jeste dost zdravich korenu tak to snad preziji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]