Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zachovat kůru

Od: jf* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Mám v obýváku sloup na podporu krovů. Nyní je to klasický dřevěný hranol, chtěl bych ho vyměnit za kmen i s kůrou a nevím jak ji zachovat aby neuschla a neopadala.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

3x

Pod kůrou se bude držet všelijaká havěť-brouci.

72mona3*
hodnocení

3x

Podle mě to není technicky možné. Dřevo kůra obepíná a při jeho seschnutí se oddělí a stane se křehkou. I kdybych neřešila "havěť", určitě by se drolila a byl by bordel okolo. Asi by záleželo, co by to bylo za kůru ale nátěr nepřichází v úvahu a nástřik? *nevi* Proto se dělají imitace (dřevo, cihly, kůra, oblázky...), aby nebyl "bordel". M.

ddd
hodnocení

2x

Skvělý nápad. Za pár měsíců zase piš, jak se zbavit havěti. *zed* Nikde jsem to neviděl- proč asi?

liska5
hodnocení

0x

Když tedy za každou cenu nepraktickou kůru, tak ji přitlouct nenápadně tenoučkými hřebíčky a pak to celé přelakovat nějakým bezbarvým nátěrem, aby se to rozpadání zpomalilo.

hodnocení

0x

Asi záleží na tom, z jakého stromu to má být. Mám už 30 let doma "památeční" špalek z modřínu. Není nijak upravovaný, lakovaný ani konzervovaný, žádné hřebíky v něm nejsou. Kůra drží, nic z něj neopadává, žádné breberky z něj nelezou.

Jak zachovat kůru

hodnocení

0x

Já jsem měla kus zdegenerovaného smrku, který se kroutil a větvil i s kůrou. Větve jsem uřízla a natlouka hřebík, na který jsem napíchla květinač. Byl s kůrou, která neopadala a breberky se v něm nedržely. *co* Házeli jsme o něho korunou a já prohrála. Prý ho můj ex předloni, po 40ti letech vyhodil, protože se stěhovali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]