Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naředit postřik

Od: suzymon® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den. Chci postříkat meruňku proti spále, ale 10 litrů najednou je pro malý stromek hodně. Myslíte si, že když zbytek postřiku schovám do dalšího stříkání po odkvětu, že se to v té nádobě nezkazí? Nebo ten prášek musím rozdělit na přesné poloviny. Koupila jsem Signum 7,5 g. Díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

8x

Určitě je lepší připravit si jen takové množství, jaké spotřebuje. Účinnost přípravku, který je již namíchán ve vodě, totiž rychle klesá. Doporučuje se skladování maximálně pár dní.

Zbytek granulek je vhodné skladovat v suchu, aby nenavlhly.

hodnocení

An, také Vám samozřejměmoc děkuji za odpověď. Zatím jsem to ještě nenaředila, chystám se tak za dva dny, až budou poupata větší.

barbakan*

An, sorry, ale prý tě hodnotím jednostranně. Ach jo, to jsou poměry. Nemůžu ohodnotit odborníka a k neodborným (špatným) jsem přímo vyzýván, ale i tak máš ode mne lepší bodík. *palec*

an*

Děkuji to potěší. :-D

hodnocení

No já viděla, že je "an" už dobře ohodnocená jinými, tak jsem bod nedávala, protože to pro ni stejně nic nemění ve výsledku. Ale v pohodě, tak jsem se přidala také. ;) A už jsem si to odvážila a nebudu to skladovat naředěné. Já si dám říci, i když mě to někdy nejde pod nos. :-D A fakt se mi do toho vážení nechtělo.

hodnocení

6x

suzy - nejjednodušeji ten prášek rozdělíš pomocí papíru. Celé množství si vysyp na list papíru a pomocí nože rozděl na dvě hromádky.

72mona3*
Přesně tak, je to nejjednodušší. Vysypat na list papíru, od oka hromádku rozdělit (já používám žiletku) jako když chci šňupat ;) Pomocí žiletky vrátím část do sáčku, potom udělám v polovině papíru přehyb a pomocí této násypky se mi podaří prášek dostat i do lahve. Sice je to piplačka, ale je to nejlepší. M
hodnocení

Já jsem to nakonec dneska docela úspěšně odvážila takovou vážicí lžící, co jsem koupila na Aliexpressu ;). Takže to mám rozdělené na dvě půlky. Ale s tím papírem to je dobrý nápad. Příště vyzkouším.

hodnocení

5x

Určitě nemíchat dopředu. Postřik pak nemusí mít účinnost. Připravte pouze to, co spotřebujete.

doplněno 06.04.18 23:25:

Suzymon, v odpovědi, že se naředěný postřik nerozkládá je jeden drobný detail. Postřik obsahuje účinné látky dvě a v návodu je uvedeno: "Připravenou postřikovou kapalinu bez odkladu spotřebujeme." Dělejte, jak myslíte.

hodnocení

Pckop, já vím, že nejlepší je to rozdělit. Ono mi jde o to, že nevím jak přesně navážit ty necelé 4 gramy. Tak to musím dělat odhadem a to nemám ráda. Proto jsem si myslela, že by to snad těch pár dní vydrželo. Ale udělám to jak mi radíte, snad nebude vadit, že to nebude na gram přesně naředěné.

rv*
hodnocení

4x

Každý přípravek, který si namícháte předem, se chová jinak. Některý je i naředěný stabilní, jiný se rozkládá. Tento má třeba účinnou složku Boscalid a na stránkách pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/... se dozvíte, že

Abiotic Degredation: Boscalid is stable to hydrolysis at pH 5, 7 and 9 as indicated by no change to ring-labeled bocalid at a concentration of 3 mg active ingredient/L maintained in sterile aqueous buffer solutions for 30 days(1). Boscalid is stable to photolysis in water(2); 3 ug/L active ingredient remained unchanged following exposure to continuous irradiation using a xenon lamp for 15 days(1).

Tedy voda ho nerozkládá a to ani za světla.

hodnocení

Díky, tak teď mi jen zbývá odhadnout jak dlouho kvete meruňka, jestli se vejdu do těch 15 dní. Ale asi ano. Píší, že se má stříkat při začátku kvetení, tedy asi na poupata a pak po odkvětu. Tak by to mělo vyjít akorát.

rv*

Ještě ta druhá složka je Pyraclostrobin a pro ní uvádějí dle pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/...

Abiotic Degredation:Pyraclostrobin is stable to hydrolysis in sterile aqueous solution(1). A photolysis half-life of 2 hours in water has been reported(1).(1) Tomlin CDS, ed. Pyraclostrobin (175013-18-0). In: The e-Pesticide Manual, 13th Edition Version 3.1 (2004-05). Surrey UK, British Crop Protection Council.

Teda ve vodě stabilní za tmy. Za světla má poločas rozpadu 2 hodiny. Takže naředěné uchovávat ve tmě.

hodnocení

Rv díky. Já se to pokusím raději rozdělit, ale dost mě to štve, protože nemám zas až tak precizní váhu, abych mohla navážit necelé 4 gramy. Ale pokusím se o to. Ale přesto moc děkuji za Vaši snahu. S.

hodnocení

2x
Mám koupeno
m.heureka.cz/...
a navážení přípravků není problém.
hodnocení

Kejki, jsi hodný, já mám takovou vážicí lžíci, tak jsem to nakonec zvládla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]