Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Je pravda, že přerýpnutá žížala znovu doroste?
Když jsem byla malá, tak jsem toto tvrzení slýchávala. Te´d jsem si to chtěla ověřit a našla jsem:
Charakteristická je pro žížaly velká regenerační schopnost. Když je nepřítel polapí, zůstane mu jen zadní část těla žížaly za opaskem (světlá, ztluštělá část v přední třetině těla, kde ústí četné žlázy). Opasek se nachází mezi 32. a 37. článkem. Konec těla žížale doroste. Pokud je ale přetržena přesně uprostřed opasku, vždy zahyne.
kopírováno z:
Dobrý den. Žížala doroste, záleží, kde byla přeseknutá. Prosím podívejte se na odkaz: Google- Wikipedie - Žížala obecná, tam je vše vysvětleno.
Google- cs.wikipedia.org/...
Charakteristická je pro žížaly velká regeneračníschopnost. Když je nepřítel polapí, zůstane mu jen zadní část těla žížaly za opaskem (světlá, ztluštělá část v přední třetině těla, kde ústí četné žlázy). Opasek se nachází mezi 32. a 37. článkem. Konec těla žížale doroste. Pokud je ale přetržena přesně uprostřed opasku, vždy zahyne.
Pozdě jsem si všimla, "bimbam", to napsala správně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.