Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přerýpnutá žížala

Od: ivino odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Je pravda, že přerýpnutá žížala znovu doroste?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když jsem byla malá, tak jsem toto tvrzení slýchávala. Te´d jsem si to chtěla ověřit a našla jsem:

Charakteristická je pro žížaly velká regenerační schopnost. Když je nepřítel polapí, zůstane mu jen zadní část těla žížaly za opaskem (světlá, ztluštělá část v přední třetině těla, kde ústí četné žlázy). Opasek se nachází mezi 32. a 37. článkem. Konec těla žížale doroste. Pokud je ale přetržena přesně uprostřed opasku, vždy zahyne.

kopírováno z:

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

1x

Ano, doroste vždy část s "opaskem". Pouze v případě, kdy ji přerýpneš uprostřed opasku, umírají obě části.

hodnocení

1x

Dobrý den. Žížala doroste, záleží, kde byla přeseknutá. Prosím podívejte se na odkaz: Google- Wikipedie - Žížala obecná, tam je vše vysvětleno.

Google- cs.wikipedia.org/...

Charakteristická je pro žížaly velká regeneračníschopnost. Když je nepřítel polapí, zůstane mu jen zadní část těla žížaly za opaskem (světlá, ztluštělá část v přední třetině těla, kde ústí četné žlázy). Opasek se nachází mezi 32. a 37. článkem. Konec těla žížale doroste. Pokud je ale přetržena přesně uprostřed opasku, vždy zahyne.

doplněno 15.04.18 00:42:

Pozdě jsem si všimla, "bimbam", to napsala správně.

hodnocení

0x

Nedoroste, vlastní zkušenost.

jenicek*
hodnocení

0x
Nic ve zlým,ale to je jako se ptát jestli våm doroste amputovaná noha.To že žížala doroste,je pitomost.

Hochu, měl by ses začít vzdělávat, abys příště nepsal blbosti*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]