Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to? Zelené výhonky jsou duté

Od: viky® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Prosím o radu. Nevíte prosím, co mi to vyrostlo na záhonku? Dříve na záhonku, rostla ve větším množství, Sněženka. Postupně jsem jí po částech přesazovala. Nyní tam je poslední trs sněženky a kolem ní, vyrostlo něco, jako nať cibulky, ale cibule to není.Ten největší trs zeleného, / nevím co to je,/ jsem vyryla. Stonky jsou zelené, pokroucené. Kořeny jsou nahoře na záhoně, jsou to husté vlásečnice. Umyla jsem to a ochutnala, nic z toho není cítit. Na ploše 1m x 1m, roste asi pět menších i větších trsů zeleného nic, hodně jedinců, po jednom kuse, co to může být? Jinde to není. Děkuji Viky

Co je to? Zelené výhonky jsou duté
Co je to? Zelené výhonky jsou duté #2
Co je to? Zelené výhonky jsou duté #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Omlouvám se,ale dostal jsem se na zahradu až nyní - na obrázku je zimní cibule,dostal jsem původní cibulku od sousedky a zasadil na podzim. Pravda je ta,že na jazyku chutná po delší době jako něco mezi pažitkou a cibulí,ale jemně, žádná ostrá chuť..

Co je to? Zelené výhonky jsou duté #4
hodnocení

Dobrý den. Děkuji za informaci i obrázek. Trsy zeleného jsem vyryla, rozdělila na malé trsy, asi po 5 kusech, zasadila do úplně nového řádku, kde nikdy nic nebylo. Počkám do podzimu, co z toho vyroste. Dám sem fotografii, jak to dopadlo. Viky

an*
hodnocení

2x

Mohla by to být Sítina rozkladitá - Juncus effusus. Snadno se sama množí semeny a pažitku opravdu připomíná. Výhony jsou duté, chuť nemá žádnou.

sebod*
hodnocení

0x

Vypadá to jako divoká pažitka - šnytlík. Ale takový divně pokroucený. Nepoužívala jsi na podzim nějaký herbicid?

hodnocení

Pažitku máme, krásnou, roste na jiném místě, vypadá úplně jinak, má úplně jinou vůni a chuť. Nať u trsů, je silná a dutá, žádnou chuť to nemá. Tak silnou nať má cibulka, co vím. Je zvláštní to, že kořenový bal, je nahoře, na záhonu, bez problémů jde ven. Ale ty co jsou samostatné, tak jsou dost hluboko, asi 10 cm. Ničím to nehnojím, protože tam jsou kytičky.

pohanka*
hodnocení

0x

Je to pomrzlé, proto je to zkroucené. Mě to připomíná šnytlík.

Divoký šnytlík je ale jemný - tenší a trošku tmavozelený.

Divné, že to nemá vůbec žádnou pachuť /cibulová, šnytlíková, česneková/.

hodnocení

Přesně to jsem udělala, umyla jsem pár rostlinek, pitvala, chutnali jsme jí všichni a nikdo neví, co by to mohlo být.

hodnocení

0x

Mám stejné rostliny,měla to původně být zimní cibule - zítra na zahradě ochutnám a ozvu se.

05.04.18 01:03
hodnocení

Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]