Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o radu. Nevíte prosím, co mi to vyrostlo na záhonku? Dříve na záhonku, rostla ve větším množství, Sněženka. Postupně jsem jí po částech přesazovala. Nyní tam je poslední trs sněženky a kolem ní, vyrostlo něco, jako nať cibulky, ale cibule to není.Ten největší trs zeleného, / nevím co to je,/ jsem vyryla. Stonky jsou zelené, pokroucené. Kořeny jsou nahoře na záhoně, jsou to husté vlásečnice. Umyla jsem to a ochutnala, nic z toho není cítit. Na ploše 1m x 1m, roste asi pět menších i větších trsů zeleného nic, hodně jedinců, po jednom kuse, co to může být? Jinde to není. Děkuji Viky
Dobrý den. Děkuji za informaci i obrázek. Trsy zeleného jsem vyryla, rozdělila na malé trsy, asi po 5 kusech, zasadila do úplně nového řádku, kde nikdy nic nebylo. Počkám do podzimu, co z toho vyroste. Dám sem fotografii, jak to dopadlo. Viky
Vypadá to jako divoká pažitka - šnytlík. Ale takový divně pokroucený. Nepoužívala jsi na podzim nějaký herbicid?
Pažitku máme, krásnou, roste na jiném místě, vypadá úplně jinak, má úplně jinou vůni a chuť. Nať u trsů, je silná a dutá, žádnou chuť to nemá. Tak silnou nať má cibulka, co vím. Je zvláštní to, že kořenový bal, je nahoře, na záhonu, bez problémů jde ven. Ale ty co jsou samostatné, tak jsou dost hluboko, asi 10 cm. Ničím to nehnojím, protože tam jsou kytičky.
Je to pomrzlé, proto je to zkroucené. Mě to připomíná šnytlík.
Divoký šnytlík je ale jemný - tenší a trošku tmavozelený.
Divné, že to nemá vůbec žádnou pachuť /cibulová, šnytlíková, česneková/.
Přesně to jsem udělala, umyla jsem pár rostlinek, pitvala, chutnali jsme jí všichni a nikdo neví, co by to mohlo být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.