Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém z gloxiniemi a nevím čím to je. Pěstuji je již řadu let, ale letos krásně pustily, nasadily poupata a teď ta poupata začínají zasychat. Nevím co dělám špatně, ale nikdy se mi toto nestalo a když tak až na konci vegetace. Prosím o vaše zkušenosti a rady.Díky Alík
Myslím, že jednoznačná odpověď není možná. Moje zkušenost s gloxiniemi je, že jsou nevyzpytatelné a velmi háklivé prakticky na cokoliv. Když jsem více zalila, poupata uhnila, když jsem méně zalévala, poupata uschla. Jediné, co jsem vysledovala a čím se druhým rokem řídím, je, že není pravda, že mají být na severním okně. Na severním okně nebo v jižním pokoji daleko od okna začaly natahovat stonky a táhly se za světlem. Na jižním okně jim loni bylo moc dobře a spolehlivě kvetly. Moje gloxinie jsou po zimním odpočinku zatím ještě maličké. Vy jste je musela začít oživovat hodně brzy. Jestli jim nezačalo vadit případné střídání teplot, kdy v mrazivých dnech mohlo v noci od okna táhnout. Ale to je jen momentální nápad.
Dík za odpověď. Ani jsem je nebudila, začali samy brzo pouštět, asi proto, že loni brzo zatáhly. A máte pravdu, že možná trochu nastydly na okně. I když se topí tak ty mrazy okna ochladily víc než je zapotřebí. No snad už bude teplo a holky se mi srovnají. Jinak je pěstuju na výchdním a jižním okně a jen když začne opravdu velké vedro dám na okno kus papíru, aby je sluníčko nespálilo. mám jich 16 kousků a nikdy mi tohle nedělaly. Alik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.