Nejste přihlášen/a.
Pročetl jsem všechna zdejší vlákna o Yuce a nenašel odpověď na můj problém: rodiče mají asi měsíc koupenou rostlinu Yuku. Klasický byt, pokojová teplota, ačkoliv byla rostlina u okna, je byt spíše tmavší. Yuku zalévali standartně, hlína není přemokřená. Poslední dobou se rostlině moc nedaří, staré listy se zdají být v pořáku, ale na mladých listech je nějaký povlak viz. foto - plíseň? Dnes jsem si Yuku přivezl domů s tím, abych se pokusil ji zachránit umístěním na slunné místo. Tak nějak mám pocit, že jen umístění na slunné místo jí nepomůže. Co radíte?
Díky Sollik
OK, přesadím. Kmínky jsou zatím tvrdé, na kořeny se podívám. Jen teď nevím - mám klasicky přesadit do o něco většího květináče, nebo jen vyjmout z květináče, odstanit část původní zeminy a znovu zasadit s novou? Zemina klasická pro pokojové rostliny nebo jak někdo radí smíchat s pískem? Po přesazení nezalévat? Co s tou plísní - něčím ošetřit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.