Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Yuka - plíseň?

Od: sollik* odpovědí: 4 změna:

Pročetl jsem všechna zdejší vlákna o Yuce a nenašel odpověď na můj problém: rodiče mají asi měsíc koupenou rostlinu Yuku. Klasický byt, pokojová teplota, ačkoliv byla rostlina u okna, je byt spíše tmavší. Yuku zalévali standartně, hlína není přemokřená. Poslední dobou se rostlině moc nedaří, staré listy se zdají být v pořáku, ale na mladých listech je nějaký povlak viz. foto - plíseň? Dnes jsem si Yuku přivezl domů s tím, abych se pokusil ji zachránit umístěním na slunné místo. Tak nějak mám pocit, že jen umístění na slunné místo jí nepomůže. Co radíte?

Díky Sollik

Yuka - plíseň?
Yuka - plíseň? #2
Yuka - plíseň? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sollik*
hodnocení

Ještě tři další pro lepší představu ...

Yuka - plíseň? #4
Yuka - plíseň? #5
Yuka - plíseň? #6

hodnocení

0x
Vše jste pročetl a nenašel odpověď?
To je divné.
---
Domnívám se,že tahle yucca má opravdu plíseň.
Tudíž je potřeba ji ihned přesadit.
Netřeba v tom hledat vědu.
Tahle jižní rostlina je absolutně nenáročná na pěstování.
Přes zimu zálivky opravdu málo a od jara začít více.
Také má ráda rosení listů.
Hnojiva?
Nepoužívám a rostou jako z vody :-D

hodnocení

0x

Měsíc doma? To jde rychle. Myslím, že je to klasické přelití v zimním období, případně jste mnoho rosili. Každopádně ihned přesázet, při tom zkontrolovat kořeny. Měkne-li už stonek, pravděpodobně je na záchranu pozdě.

sollik*
hodnocení

OK, přesadím. Kmínky jsou zatím tvrdé, na kořeny se podívám. Jen teď nevím - mám klasicky přesadit do o něco většího květináče, nebo jen vyjmout z květináče, odstanit část původní zeminy a znovu zasadit s novou? Zemina klasická pro pokojové rostliny nebo jak někdo radí smíchat s pískem? Po přesazení nezalévat? Co s tou plísní - něčím ošetřit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]