Nejste přihlášen/a.
Hezký den, vlastní blbostí jsem nechal 1 týden vavřín v květináči, když přišly poslední mrazy, jednotlivé vavřínky-rostlinky jsou docela hluboko zakořeněné, květináč je velký. Chci se zeptat, jestli znovu obroste, mám počkat? Třeba začnou růst od kořenů nové výhonky. Zakořeněné jsou asi 13cm v květináči
Myslím, že nemáte jinou možnost, než si počkat. Teda máte - vyhodit, ale já bych počkala, jsem optimistka.
Nepíšete, jak silné byly poslední mrazy a hlavně - zda byly rostlinky zalité, jak velký květináč (nemusel promrznout do hloubky) a jak velké rostlinky.
Vavřín bych dávala ven raději až po zmrlých, prostě v květnu - ale zase záleží na tom, jak velké rostliny by to byly. Starší, větší rostliny pár stupňů pod nulou vydrží.
Řekl bych, že mu v podstatě nic není. Lehce chycené listy od mrazu, ale stonky vypadají v pořádku, takže by měl začít bez problému obrážet. Lehce přihnojte a opatrnějí zalévejte, je omezen výpar přes listy.
Nechte to být. Se stříháním počkejte až obrazí.
Vidím, že vás to dost trápí (a byla bych na tom stejně, to vím určitě). Možná bych z nedočkavosti zkusila rostlinu dříve probudit a poté ostříhat to, co neobrazilo. Zalít (přiměřeně) určitě a probudit sprškou vlažné vody (postřikovač). Já jsem takový pokušitel, tak bych do toho asi šla . Ale ven opravdu až po zmrzlých.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.