Nejste přihlášen/a.
Hezký den, vlastní blbostí jsem nechal 1 týden vavřín v květináči, když přišly poslední mrazy, jednotlivé vavřínky-rostlinky jsou docela hluboko zakořeněné, květináč je velký. Chci se zeptat, jestli znovu obroste, mám počkat? Třeba začnou růst od kořenů nové výhonky. Zakořeněné jsou asi 13cm v květináči
doplněno 30.03.18 12:08: Takto teď vypadá
3x
Myslím, že nemáte jinou možnost, než si počkat. Teda máte - vyhodit, ale já bych počkala, jsem optimistka.
Nepíšete, jak silné byly poslední mrazy a hlavně - zda byly rostlinky zalité, jak velký květináč (nemusel promrznout do hloubky) a jak velké rostlinky.
Vavřín bych dávala ven raději až po zmrlých, prostě v květnu - ale zase záleží na tom, jak velké rostliny by to byly. Starší, větší rostliny pár stupňů pod nulou vydrží.
3x
Řekl bych, že mu v podstatě nic není. Lehce chycené listy od mrazu, ale stonky vypadají v pořádku, takže by měl začít bez problému obrážet. Lehce přihnojte a opatrnějí zalévejte, je omezen výpar přes listy.
doplněno 30.03.18 15:13:
Nechte to být. Se stříháním počkejte až obrazí.
1x
0x
Vidím, že vás to dost trápí (a byla bych na tom stejně, to vím určitě). Možná bych z nedočkavosti zkusila rostlinu dříve probudit a poté ostříhat to, co neobrazilo. Zalít (přiměřeně) určitě a probudit sprškou vlažné vody (postřikovač). Já jsem takový pokušitel, tak bych do toho asi šla
. Ale ven opravdu až po zmrzlých.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.