Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik dát semínek m sobě při výsevu?

Od: boban® odpovědí: 5 změna:
Pokud chci vysévat různé bylinky, například šalvěj lékařská , kolik mám dát do jednoho důlku k sobě semínek?
A jak je to u ostatních bylinek? Tymián, rozmarýn a jiné?
Děkuju

Kolik dát semínek m sobě při výsevu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

1x

seje se to většinou špetek ,aby se udělal keřík

barbakan*
hodnocení

1x

Do každého důlku dej pár semínek a vysévej do sponu 40*60 cm. Tak se vytvoří keříky, které můžeš přesadit.

an*
hodnocení

1x

Šalvěj je odolný plevel. Klidně bych ji vysela v dubnu přímo na stanoviště 2-3 semínka do jednoho důlku. 1 cm pod zem je dobré dodržet, protože rostlina bude veliká, musí mít kořeny hluboko aby se nevyvracela. Tymián a rozmarýn ve špetkách také dle návodu Barbakana.

hodnocení

0x

Při výsevu do truhlíku sejte na široko, pak si to rozsázíte. Při výsevu do jiffů a podobných dávejte 2 až 3 semena, pokud jich vyklíčí víc, nechte pouze nejsilnější rostlinu. Výsev na zahradu na konečnou vzdálenost můžete sít jako do jiffů nebo po jednom semeni na husto a následně po vzejití protrhat na požadovanou vzdálenost. Hodně záleží na klíčivosti semen.

pohanka*
hodnocení

0x

Já bych se řídila návodem /obrázky/ na sáčku. Zobrazený návod - výsev nyní do řádku 1 cm hluboko, do pařníku, do fóliovníku. Píší tam 1 cm hluboko. Ale co jsme měla vždy info, tak semínka se dávají do země jen tolik, co mají ony samy velikost. Tak se mě zdá 1 cm hluboko více než dost. Já bych osobně kuličky rozhodila též na široko.

Do špetky se dává majoránka. Myslím, že šalvěj udělá jeden silný keřík z jednoho semínka /z jedné rostlinky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]