Nejste přihlášen/a.
Při výsevu do truhlíku sejte na široko, pak si to rozsázíte. Při výsevu do jiffů a podobných dávejte 2 až 3 semena, pokud jich vyklíčí víc, nechte pouze nejsilnější rostlinu. Výsev na zahradu na konečnou vzdálenost můžete sít jako do jiffů nebo po jednom semeni na husto a následně po vzejití protrhat na požadovanou vzdálenost. Hodně záleží na klíčivosti semen.
Já bych se řídila návodem /obrázky/ na sáčku. Zobrazený návod - výsev nyní do řádku 1 cm hluboko, do pařníku, do fóliovníku. Píší tam 1 cm hluboko. Ale co jsme měla vždy info, tak semínka se dávají do země jen tolik, co mají ony samy velikost. Tak se mě zdá 1 cm hluboko více než dost. Já bych osobně kuličky rozhodila též na široko.
Do špetky se dává majoránka. Myslím, že šalvěj udělá jeden silný keřík z jednoho semínka /z jedné rostlinky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.