Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Loni jsem koupila sazenice salátu a brokolice v plastové krabičce a když jsem je dávala na záhon, tak se každá sazenice krásně oddělila a byla to taková kostka. Nikdy předtím jsem to neviděla a fakt to bylo praktické. Tak letos jsem hledala do čeho přesadit už vzejité sazeničky a padla na tyhle kostky. growshop.cz/... Má s tím někdo zkušenosti a je to to, co si myslím? Abych neobjednala něco, co pak neupotřebím. Díky. Nebo do jakého substrátu přesazujete Vy? Já mám doma jenom tu hlínu na přesazování kytek.
Osobní zkušenost nemám, ale vím, že soused používal na sazeničky kostky z nějakého organického (rostlinného?) materiálu, který se pak v půdě úplně rozpadl, vstřebal. Jinak používal zahradnický substrát. Co udělá ten materiál z čedičové vaty nevím, ale určitě se nerozloží.
Nevím, že by se kostky, v kterých jste loni sadbu koupila prodávaly. Dělají si je velká zahradnictví v lisu pro vlastní potřebu sadby. Doma používám téměř na vše (mimo výsevu) substrát pro pelargonie.
Hnojivo do substrátu nemíchejte, hnojivo už je v substrátu. Ty lisy vypadají tak, že z jedné strany se do toho sype substrát a z druhé strany jde nekonečný pás kostek.
No já nevím, ale zrovna tento prodejce je také nabízí ve velkém, GRODAN sadbovací kostka 40x40x40mm, box 2250ks, tak jsem si myslela, že si to u něj objednávají právě zahradníci. Ale prodává i individuelně. Ono je dneska množství novinek, které ulehčí práci i těm zahradníkům. Tak mne napadlo, že do toho substrátu na pokojové květiny zamíchám nějaké granulované hnojivo a bude to.
Nemají dole odtokovou dirku. Možná by byl vhodnější sadbovač jako je tenhle nebo i menší 4x4 cm. Vyndavat půjdou dobře.
An, to není kelímek, to je nějaký stlačený substrát, do kterého se vkládají sazenice, nebo semínka. Nepotřebují odtokovou dírku, protože to se pak dává do nějaké krabičky z plastu a ta má odtokové dírky. To, že nemá dírku znamená, že nemají nahoře připravený otvor pro vložení semene. Já nesháním květináčky, ale substrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.