Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pěstujete někdo tygřici? Já ano a koupila jsem jsem si hlízky. Ale loni jsem nechala květy uzrát a bylo v nich plno semínek. Ale nikde jsem nenašla, jestli se v našich podmínkách ze semínek tato květina dá vypěstovat. Semena už jsem si zasela, ale zatím nic neleze. Máte někdo zkušenosti? Díky.
Dobrý den, dle popisu viz odkaz se dá i v našich podmínkách vypěstovat ze semen (prodávají je). Zdravím!
suzymon - v té prodejně nejsou semínka momentálně dostupná, ale zřejmě k nim nějaký návod byl.
Vy, jako žena akční, můžete tu prodejnu kontaktovat a zeptat se (zdá se, že o tom něco vědí, když si semínka pěstují). Zde ještě citace z jejich stránek (pro semínka obecně): Důležitá věc je ještě přikrývání semen při výsevu. Větší semena (0,5 a více cm velká semena) zahrneme asi jedním centimetrem substrátu. Naopak drobná, prachová nebo zrnková semínka nepřikrýváme vůbec, jen je přitlačíme k substrátu a vlhčíme rosením.
Bene díky, ale tohle jsem také našla a i jiné stránky. Ale nikde právě není popsán postup jak na to. Jestli se semena zasypávají, jak hluboko, nebo jestli se dávají pouze na substrát a zakryjí. jak dlouho to přibližně trvá a tak dál.
Pár tygřic mám, ale nemnožil jsem. Tak jsem hledal a hledal a nic. Jen přes překladač na nějakém servru jsem našel, že se seje na jaře do skleníku a klíčení trvá dva až tři týdny. Když se vše povede, mohou kvést tentýž rok. Počkal bych tedy tak měsíc, šest neděl a buď něco vyleze nebo se pokus nezdařil. Semena se sice prodávají, ale absence návodu na setí je více než podivná. Dejte vědět.
Bene, citace z návodu na výsev je všeobecný blábol, podle kterého se nedá sít.
Určitě dám vědět. Mně totiž loni přes zimu hlízky sežraly myši. Tak jsem loni na jaře kupovala nové a už neměli červené, ale jenom žluté. Ale koupila jsem je. Ale uložila jsem si na podzim ty okvětníky a jsou opravdu plné semínek. Tak jsem bohatě zasela. Možná, že teď budou barvy i jiné, protože včelky určitě navštěvovaly pilně. Tak uvidím, jestli se mi zadaří. Já bych si je objednala znova, protože se mi moc líbí, jsou takové exotické a i když květ nevydrží dlouho, tak ale hned nakvétají další a další, takže kvete docela dlouho, ale nechce se mi platit víc za poštovné, než za samotné hlízky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.