Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co teď s vánočním kaktusem?

Od: pepina511* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám čtyři odkvetlé vánoční kaktusy. Dostala jsem je, nebo nakoupila všechny před Vánoci. Co teď s nimi. Dočetla jsem se tu, že ideální je, je letnit venku. Co s nimi ale do doby, než je budu moct dát ven? A jakým způsobem letnit? Stín a závětří? Nebo můžou být kdekoli? Může na ně svítit slunce, smí na ně pršet? Zatím je mám v kuchyni na polici. Omezila jsem zálivku. Díky za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Po odkvětu omezená zálivka, pokud možno chladno. Koncem května vyhoďte ven. Ne přímé slunce, je to rostlina pralesní, slunce by popálilo, chráněná poloha, aby nerozlámal vítr a zálivka normální, klidně nechte na dešti.Koncem láta zase omezit zálivku do objevení prvních poupat. Při přihnojování pozor na vápník, nechce hnojení vápníkem.

Pckop *palec*

Odborník na tato témata !

pepina511*
19.03.18 10:12
hodnocení

díky.

hodnocení

2x

Já je také dávám ven. Ale jak už se zde píše, až po zmrzlých a do stínu. Já je mám pod borovicemi. Nedávat podmisku, aby se v ní nehromadila voda po dešti. Ale jinak jim déšt spíše prospívá, než vadí. To mám vypozorováno. nechávám je tam až do podzimu. Vlastně je beru domů, když nasadí na poupata a to bývá dost pozdě. I když se píše, že se s těmito rostlinami nemá otáčet a měnit jim místo, když mají nasazeno na poupata, že prý pak opadají, tak já jsem tohle nevypozorovala. Klidně s nima otáčím a měním místo a poupata drží. A také jsem si všimla, že čím starší rostlina, tím méně kvete. Měla jsem jeden kaktus starý asi pět let, už měl takové ty zdřevnatělé stonky a ten pak skoro nekvetl. Tak jsem si od něj vzala řízky a píchla do květináče a za sezonu se dost rozrostl a dokonce měl i květy. Tak teď už ani nové nekupuji, když jdou tak lehce rozmnožit. Ale hnojím hnojivem na kaktusy.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, vždy jsem jen omezil zálivku a ven vánoční kaktus nedávám. Pokud bych to udělal, tak zřejmě do stínu a pod nějakou stříšku, aby do něho nepršelo, což by bylo v rozporu s omezením zálivky. Zdravím!

doplněno 19.03.18 10:32:

pepina511 - s tím deštěm pozor, protože i prudký (letní) déšť nebo krupobití může kaktus poškodit jako ten vítr.

hodnocení

1x

Po zmrzlých dám oba, vánoční i velikonoční, kaktus na plech severního okna. Hnojím jako ostatní kytky, hnojivem s ptačím guanem, přes jaro a léto. A schovám, až mi je jich líto. Každý rok kvetou oba. ;) Musím se pochlubit fotkou.

doplněno 19.03.18 10:23:

Velikonoční kvetl letos, v lednu

doplněno 19.03.18 16:37:

Maky, děkuji. ;)

Co teď s vánočním kaktusem?
Co teď s vánočním kaktusem? #2

babkazov, to je tedy velikánská krása. *tanec*

hodnocení

0x

Ideální je mít v chladné mísnosti u okna, málo zalévat. Jeden mám v chladné chodbě na okně a druhý v pokoji, kde netopíme, také na okně. Venku myslím polostín, déšt nevadí.

hodnocení

0x

V životě jsem ho nedala ven, po celý rok je na okně, pravidelně kvete vánoční o váonocích veilikonoční o velikonocích a zalovám ho stále stejně.

hodnocení

0x

Já kaktus ven nedávám a představte si,že mi kvete už teď podruhé, jednou na vánoce a teď znovu. Po vánocích jsem ho přestala zalévat,otočila zadní stranou k oknu,potom párkrát zalila a kvete. Ani jsem ho nepřihnojila. To se mi ještě nestalo.Zkusím to znovu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]