Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Můžu dát do země cibuli sazečku, když má příští týden mrznout? Nemám s tím zkušenost.
Z mých zkušeností vyplývá, že sazečku je nejlépe dát do země co nejdříve, ovšem s ohledem na počasí. Takže letos tak nejdříve koncem března a do půli dubna aby bylo hotovo. Pokud se sází později, tak hrozí, že přijdou sucha a pak ta cibule naroste malá, protože při tom "rozjezdu" nemá dostatek vláhy.
Cibule sazečka, česnek se vysazuje ve druhé polovině měsíce března. Pokud nyní hlásí minusové mrazy, počkejte, až pominou. Za deset dní bude třeba již lépe, sluníčko Vás samo vytáhne ven, že právě čas. Zatím stejně nebylo moc dobré počasí na práci na zahradě a přípravu záhonků.
Česnek se sází jak na podzim, tak na jaře. Z podzimního sázení má samozřejmě náskok a dorůstá větší.
Ano, normální česnek se sází na podzim, ale taky jsem zkusila dát do země ten čínský z Kauflandu - není zimovzdorný, takže by to mělo růst. Něco vyrostlo, ale byl malý a spousta jich nemělo stroužky, ale byly takové celistvé. Chuť nic moc.
Dobrý den. Byla jsem moc zvědavá, jak dopadla sazečka, která prošla v březnu, dost velkým mrazem. Prstíčkem, dřevíčkem jsem hrabala a zjistila, že cibulky mají asi 1 mm kořínky a cibulky jsou tvrdé. Měla jsem zde také dotaz, co bude s cibulkou, když zmrzne. Tak uvidíme, co bude dál. Viky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.