Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznám název, nevím jak pečovat, neprospívá

Od: pepina511* odpovědí: 4 změna:

Dobré ráno, loni jsem koupila mix zelených rostlin v jednom supermarketu. Bez označení, bez jména. Od téhle jediné tedy neznám název a taky jako jediná neprospívá. Ty ostatní druhy už jsou od té doby dvakrát takové. Přesadila jsem, prohlédla kořeny, zalévám střídmě, přihnojuji a nic...vždycky má tendenci ze středu stonku vyhnat nový list a jakmile se ta špička rozvine v malý kornoutek, tak s velkou slávou odpadne a zase se dva měsíce nic neděje. Tušíte někdo proč? Myslela jsem, že to bude nějaký druh ficusu, jako třeba lyrata, ale asi není.

Neznám název, nevím jak pečovat, neprospívá
Neznám název, nevím jak pečovat, neprospívá #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mohl by to být nějaký pepřinec. Prohledala jsem obrázky a vaší rostlině se dost podobá peperomia maculosa

Velký rozdíl vidím v lesku listů, ale sama asi víte, jak vypadala rostlina po zakoupení a jestli te´d není trochu zaprášená.

pepina511*
hodnocení

nene...to ne, pepřince znám. Ty mají ty lístky takové šťavňatější. Tohle je tuhý a tmavý jako ta lyrata. Barva tmavě zelená, matná, malinko našedlá...zaprášený není.

hodnocení

0x

To vypadá na nějaký ficus, který neroste, protože utrpěl šok. My máme doma ten lyrata, kdysi jsem ho koupila a on 5 let skoro nerostl, dokonce jsem si myslela, že je to nějaký zakrslý druh. A najednou začal růst jak blázen, už jsme ho dvakrát zkrátili, momentálně má jen metr, ale obrůstá pěkně.

pepina511*
hodnocení

No mě to taky právě hned připadalo " fikusovitý", jak listem, tak těma novýma výhonama...vystrkuje listy přesně jak třeba fikus elastica...z takovýho toho kornoutku. No tak uvidíme, třeba překvapí. A je fakt, že kořenovej bal neměl moc velikej, oni se s tím moc nepářou. Možná potřebuje jen pořádně prokořenit květináč a pak se pohne. Jako třeba Voskovka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]