Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Copak je to za houby

Od: bomba* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

nevíte prosím co je to za houby?

Děkuji B.

Copak je to za houby

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Asi penízovka vodnatá.

Záleží, kde jste je našla a podle toho určit druh.

----------------------------------------------

Jinak penízovky rostou i v zimě, já mám na zahradě, na pařezu poražené třešně, penízovku sametonohou. Pozná se, že u starších jedinců je nožka zbarvená do tmava a klobouk lesklý a trošku tmavší. Je to velice dobrá houbička.

doplněno 14.03.18 15:21:

Hi, hi, to jako v Austrálii?

Tak to nemusí být stroprocentní. Možná i ten hřib ve Švédsku může vypadat trošku jinak než vyrostlý u nás /třeba barva/.

Nemyslela jsem kontinet, ale jestli ve smrkovém, nebo listnatém lese, na šišce, na pařezu, na kmeni.

A podle to si určit a podle obrázků, který druh by to mohl být. Zároveň máš v atlase nápovědu, tedy odkaz na ,,možná záměna,,.

Já jsem si takhle také tu penízovku určila a zbaštila a jsem stále tady. Teď je můj nález přece jenom omrzlý. Pokud se ti sejde více shodných odpovědí, sama si houbičku určíš podle více znaků v atlase.

bomba*
hodnocení

V jedné australské zahradě v tomto období

bomba*
hodnocení

ano, ja bych řekla, že to je ta penízovka. Jinak roste v zahradě pod stromy. Moc díky, díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]