Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Medonnosné rostliny

Od: metallica odpovědí: 8 změna:
Prosím dejte mi tipy na medonosnné rostliny do truhlíku...jsou medonosnné lobelky?Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vysoce medonosná je mateřídouška a pěstovat v truhlíku jde.

hodnocení

4x

Lobelky jsou medonosné. Medonosné (včelařské) rostliny jsou prakticky všechny kvetoucí rostliny včetně stromů.

metallica
hodnocení

Děkuji za odpověď.Někde jsem kdysi četla,že třeba muškáty jsou vyšlechtěné a a tím pádem nejsou...

hodnocení

2x

Pokud máte možnost postavit truhlík jen tak k domu nebo na balkon na podlahu, vřele doporučuji rostlinu agastache. Je to vyšší trvalka, do truhlíků méně vhodná, ale dokáže přilákat včely, čmeláky a hlavně motýly snad z celého města.

zahradnictvikrulichovi.cz/...

Bimbam,z celého města?
To bych neviděla dobře *smich*

72mona3*
hodnocení

1x

U nás včelky celkem dost létaly na afrikány a krásenky (ty jsou ale určený na záhon).M.

hodnocení

1x

Zkuste si vyset svazenku vratičolistou. Normálně se používá i jako zelené hnojení, ale zkusila jsem ji do truhlíku a taky to jde.

liska5
hodnocení

0x

Mívala jsem na balkoně po celý rok stálezelený truhlík s tymiánem. Bohatě kvetl /růžově/ a věčně byl plný včel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]