Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tillandsia odešla

Od: nikc® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Koupila jsem si před měsícem clivii a dala jí vedle tillandsie a ona umřela. Je možný, že se nesnesla s tou clivií nebo je to náhoda? Předtím se jí dařilo. Měla jsem jí půl roku. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
S clivii to bude opravdu náhoda. Já jsem v časopisu Receptář četla, že když zdravá tillandsie kvete(mimochodem 1x za život), měla by mít i odnože. Pokud je nemá, po odkvětu odumře. Některé firmy totiž používají chemii, aby ještě nedospělé rostliny bez odnoží donutily vykvést.Nemohlo by to tedy být zapřičíněno tímto?

hodnocení

0x

Je to náhoda, spolu to nesouvisí. Nenastydla při převozu domů?

ben®

pckop - ono to bude opačně. Umřela ta kytička, která byla doma už půl roku, ale ta nová žije.

hodnocení

Ale zajímavé je, že ta tillandsie postupně odešla po tom, co jsem přivezla a dala vedle tu clivii, která za týden krásně vykvetla. A tillandsie postupně uvadala až umřela.

72mona3*
hodnocení

0x

Tilandsie jsem kdysi mívala. Vždycky jsem si ji dovezla že Země živitelky, protože jinde zatím nebyly. A vždycky vydržela necelý rok. Jde o vzdušnou vlhkost, světlo, teplo. A pokud jí něco nevyhovuje, prostě "odejde". *nevi*

an*
hodnocení

0x

Je to jen náhoda. Clivie nic ovlivnit nemohla. Tillandsie patří mezi bromeliovité rostliny a ty mají jen krátkou životnost. Jsou to rostliny na efekt, stejně jako řezané květiny ve váze. Odkvetou a zajdou. Občas sice udělají nové výhony, ale z těch už stejně v domácích podmínkách nikdy pořádná rostlina nenaroste.

hodnocení

0x
Jestli jsi zalévala obě stejnou vodou tak není divu že odešla. Nesnáší tvrdou vodu a v podstatě ani zalévání. Měla by se jen rosit dešťovkou nebo destilkou.

floro*
hodnocení

0x

A kam šla?

Omlouvám se, ale už ten titulek tu visí dlouho a vždy mě ta otázka napadne :-D

hodnocení

Mám jí doma, ale už nežije. Do květinového nebe odešla. Zase budu mít po ní pěkný květináč.

hodnocení

V květinovém nebi je s krásnými orchidei a jinými kytkami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]