Nejste přihlášen/a.
Nechat trvale vodu v podmisce nebo ji za den vylít.
Mluvila jsem o tom s několika známými a je to půl napůl. Já ji vždy vylévám, S jednou jsem to zkusila a vodu tam nechávala a nějak se jí nedařilo. A moje sousedka tam vodu má stále a orchideje má nádherné. Tak nevím.
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
4x
V práci jedna bláznivá kolegyně vždy zaleje do půlky kvetniku a nechá ji hnit kořeny. Občas ji sleju a je pár hodin na suchu než dostane další bláznivý příděl. Žije...
Da se říci, že orchidej je vcelku odolná kytka. Všechny kytky doma zaléváme vodou z akvária, která je slabě nahnojena.
doplněno 17.03.18 10:22:
Doplnil jsem návod na zálivku /..., aby to bylo více jednoznačné.
floro*
2x
Vodu nalit a slit.
Ale jak to funguje u prelite orchidee? Jednoduse. Pokud ji ma zalitou tak do pulky, orchidej ma koreny jen v horni casti kvetinace a urcite velke mnozstvi korenu nad kvetinacem. Takze rostlina vlastne ve vode nestoji, prizpusobila se. Ale plny kvetinac po okraj bude fatalni
Ale jak to funguje u prelite orchidee? Jednoduse. Pokud ji ma zalitou tak do pulky, orchidej ma koreny jen v horni casti kvetinace a urcite velke mnozstvi korenu nad kvetinacem. Takze rostlina vlastne ve vode nestoji, prizpusobila se. Ale plny kvetinac po okraj bude fatalni
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]