Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování orchidejí, nechat je ve vodě?

Od: aja1946® odpovědí: 10 změna:

Nechat trvale vodu v podmisce nebo ji za den vylít.

Mluvila jsem o tom s několika známými a je to půl napůl. Já ji vždy vylévám, S jednou jsem to zkusila a vodu tam nechávala a nějak se jí nedařilo. A moje sousedka tam vodu má stále a orchideje má nádherné. Tak nevím.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Hodinu zcela potopime do vody, pak vše slijeme a týden necháme na suchu. Funguje to už několik let.
V práci jedna bláznivá kolegyně vždy zaleje do půlky kvetniku a nechá ji hnit kořeny. Občas ji sleju a je pár hodin na suchu než dostane další bláznivý příděl. Žije...
Da se říci, že orchidej je vcelku odolná kytka. Všechny kytky doma zaléváme vodou z akvária, která je slabě nahnojena. :) 10mg/l NO3, 20mg/l K, 0.5mg/l P. :)
doplněno 17.03.18 10:22:

Doplnil jsem návod na zálivku /..., aby to bylo více jednoznačné.

Clayman *palec*
Dělám to stejně a Orchideje mně za to děkují nádhernými květy :)
hodnocení

No jak jsem psala, já to dělám taky tak a opravdu nechápu, jak to ta sousedka dělá, byla jsem u ní několikrát, má to fakt trvale ve vodě a má je nádherné.

hodnocení

2x

Jsme přísnější a orchideje (Phalky) prolejeme jen jednou za dva týdny s malým množstvím Krystalonu. Vodu třeba i po dvanácti hodinách slijeme a vše pojistíme hnojivem na list z rozprašovače. V tento čas máme plné okno kvetoucích orchidejí...

Pěstování orchidejí, nechat je ve vodě?
Pěstování orchidejí, nechat je ve vodě? #2
Pěstování orchidejí, nechat je ve vodě? #3
hodnocení

jak se jmenuje to hnojivo nalisty do rozprašovače, listy mi obča odumírají, dík

floro*
hodnocení

2x
Vodu nalit a slit.
Ale jak to funguje u prelite orchidee? Jednoduse. Pokud ji ma zalitou tak do pulky, orchidej ma koreny jen v horni casti kvetinace a urcite velke mnozstvi korenu nad kvetinacem. Takze rostlina vlastne ve vode nestoji, prizpusobila se. Ale plny kvetinac po okraj bude fatalni
hodnocení

Nemá ho plný, jen stále tak 2 cm

floro*
Tak 2 cm nevadi. Teoreticky se s takovou hladinou muze ta rostlina vyrovnat, prave tak jak jsem popsala.

gituska*
hodnocení

0x

Zalévám je ,pak vodu vyleju.Mám hodně orchidejí a jsou opravdu krásné.

jabraka*
hodnocení

0x

Právě sleduji "Rady ptáka Loskutáka".Tam zaznělo.Chci li orchidejku zahubit,stačí ji nechat v misce s vodou.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]