Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchovat rezane ruze pres noc?

Od: otakar* odpovědí: 7 změna:
Dobry den, zitra ma kamaradka narozeniny a koupil jsem dnes kytici ruzi, z casovych duvodu. Ovsem zapomnel jsem se zeptat, zda ji mohu ponechat do zitra pri pokojove teplote? Ma poupata, kdyby se rozkvetly tak to snad i nevadi, ale do chladu ni nemam kam dat, snad jen na balkon a v noci zatim mrzne.. Poradite?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Růže dávám do vody, do vany, na ležato celé ponořené.

hodnocení

2x

V květinářství to dělají tak, že se růže ve svazku pevně zabalí i s květy do bal.papíru nebo novin, pekně utáhnout, postavit do vázy s vodou a v prodejnách mají na to vysoké lednice. Takovou asi nemáte, tak prostě do chladna, tř.na ten balkon nebo chodbu.

hodnocení

2x
Jestli si to dokážeš uvázat tak nejlepší pro růže je utopit je přes noc ve vaně studené vody. Žena to dělá s každou růží kterou dostane. Utopí ji přes noc aby se nacucala a kytka pak ve váze vydrží 14 dní i víc.

hodnocení

1x

Dejte je klidně na balkon, dnes v noci na území ČR mrznout nebude, trošku je zachuchlejte do papíru nebo přes ně lehce přehoďte nějakou utěrku.

floro*
hodnocení

1x

Dejte je do vody, ideálně až po úvazek.

Nechat je při pokojové teplotě můžete, vůbec nic se jim nestane. Snad jen, kdyby jste je dal k topení. Ven na balkon bych si netroufla, co kdyby nad ránem to kleslo k nule.

hodnocení

0x

Dobrý den. Když máte balkon, tam kytička vydrží, nevadí i když bude trochu mrznout. V rohu balkonu stojí židle, květina ve váze s vodou se dá dolů, pod sedák židle. Na židli dáme deku, která sahá až na zem. Může to být i zimní bunda apod. Od domu, jde vždy teplo. Vyzkoušeno. Viky

otakar*
hodnocení

Diky za rady, pak jsem uz nestihl reagovat, nakonec jsem dal ruze na balkon a prikryl igelitovym pytlem, v noci mraz uz nebyl a bez problemu. Rano jsem je rozvazal a na par hodin polozil do vany, zdaly se mi pak svezejsi, vypadaly pekne. Rozvazal bych je tak ci tak, mel jsem nachystany svuj balici papir.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]