Dobrý den, mám v pokoji kávovník, má cca 30 cm, je v "trsu" v květináči je asi 8 keříků, Dříve byl kávovník v obývacím pokoji, ale vzal jsem si ho do svého pokoje, a za noc začal hnědnout, vygooglil jsem si, co mu jak vyhovuje, všechno jsem dodržel, jenom jsem se dočetl, že nemá rád přemísťování, hnědnutí je ve velmi brzkém stádiu, je asi na 65 % listech, hnědnutí je velmi malé, ani ne 1cm, začíná od špičky listu, obávám se, že všem malým kávovníkům nestačí půda se svými sousedy, neměl bych je rozsadit? Kořeny trochu vykukují z děr na odtek vody
Dobře, kávovník přesadím, v pokoji mám cca 20 stupňů, divím se, že kávovník vyžaduje studenější teplotu, když pochází z horké afriky, neublížím rostlině, když jí přesadím už teď? A mohu nahnědlé listy odstranit z rostliny?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.