V loni na jare jsem si prinesla z OBI smutnice a vetsina pokojovek zacala chradnout.Vyzkousela jsem vetsinu rad zverejnenych na internetu,ale nic nepomahalo.Az zasypani povrchu zeminy u vsech pokojovek piskem zabralo.Ted pres zimu po zapnuti topeni byl pisek neustale suchy a listy u vetsiny pokojovek zacali zlotnout a uvadat.Myslela jsem si,ze je to suchem a tak jsem je zalevala.jak zbesila.Sest mi jich odeslo.uplne a ja tak zjistila,ze maji uhnile koreny.Ted mi odchazi Yucca a to stejnym zpusobem.Strcila jsem do kvetinace drevenou tycku az ke dnu a po vyta zeni byla uplne mokra.Kmen ma Yucca zatim tvrdy.Muzete mi poradit co mam s ni ted delat? Muzu ji v tuhle rocni dobu presadit nebo nechat vyschnout a nebo jen odsypat treba polovinu zeminy a doplnit novou?Co je pro ni nejmensi zlo,krome toho ze jsem ji prelila? Prosim poradte nechci o ni prijit.Dejuji za kazdou radu i nazor.
Dobrý den, já bych ji přesadil do suchého substrátu a se zálivkou počkal. Pokud ji ponecháte ve vlhkém substrátu, tak než vyschne, bude dále přijímat vodu a to by nemusela už vydržet. Zdravím!
Když se mi stalo totéž, ale asi byla již v horším stavu než ta vaše, tak jsem horní část odstřihla, nechala zakořenit a zasadila. Byla z ní nová krásná kytka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.