Nejste přihlášen/a.
Trvalka Oměj šalamounek (oměje obecně) se rozmnožuje buď dělením nebo výsevem semen. Může mi někdo poradiť s výsevem semen (kdy zasít, půdní podmínky, teplota, vychytávky pěstování apod.)? Nikde jsem se nenašel podrobnosti o tomto způsobu (prý je to jenom pro trpělivé fajnšmekry...). Předem děkuji.
0x
---
Cosi o pěstování jsem našla.
Snad Vám to bude alespoň k něčemu dobré.
Jsou to skvostné květy,ale pozor,celá rostlina je prudce jedovatá !
0x
No, co já vím, tak vypěstovat oměj šalamounek ze semen chce opravdu trpělivost, proto je tento způsob vhodnější spíš pro zkušenější zahrádkáře. Semena se zasejí na podzim, nebo ještě lépe na jaře a vzejdou často až za několik měsíců.Ve školkách se to dělá tak, že semena vysejí na semeništi a pak vzešlé rostlinky ještě 2x přesadí a následující druhé jaro teprvé nabízejí k prodeji. Jinak se jedná opravdu o silně jedovatou rostlinu. Při manipulaci ze semeny určitě pracovat v rukavicích a pokud vím, tak nejjedovatější částí jsou hlízy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.