Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dostala jsem dracenu /žluto zelené listy/.Začínají mi usychat konce listů.Co dělám špatně.Děkuji
Už vše zaznělo,ale také se přidám:
- hnědé špičky a žluté okraje listů– nejčastější je to suchým vzduchem, chladný průvan nebo suchý substrát
- žloutnutí spodních listů – pokud toto žloutnutí postupuje pomalu, jde o přirozený proces stárnutí listů, listy mají omezenou životnost cca na 2 roky, poté odumírají
- listy mají hnědé okraje a jsou zkroucené – příčinou je skoro vždy nízká teplota,dracény jsou na teplotu okolí choulostivé
- hnědé skvrny na listech – většinou nedostatek vody
Já se kloním k názoru, že je málo zalévaná.
U dracen se lidé často bojí přelití, tak je nezalévají.
Na internetu najdou informaci : v zimě zálivku omezte – ale nebývá k tomu napsáno, že to platí pro rostliny, které přezimují v chladnu. Pokud je rostlina v normální pokojové teplotě, nemá období vegetačního klidu. Je ji proto potřeba zalévat i v zimě.
Suché špičky listů znamenají přeschnutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.