Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč usychají konce listů u draceny

Od: alenaschneider odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,dostala jsem dracenu /žluto zelené listy/.Začínají mi usychat konce listů.Co dělám špatně.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Na vině může být nízká vzdušná vlhkost.

hodnocení

4x

Suchý vzduch, přelití, nachlazení (průvan od okna, na cestě venku).

hodnocení

2x

Pravděpodobně máte v místnosti příliš suchý vzduch.

Možná náprava (nejlépe všechny tři kroky): zvýšit vlhkost vzduchu v místnosti celkově, občas rostlinu rosit, květináč s miskou postavit do další misky, ve které bude trvale trochu vody.

lucie*
hodnocení

0x

Už vše zaznělo,ale také se přidám:

- hnědé špičky a žluté okraje listů– nejčastější je to suchým vzduchem, chladný průvan nebo suchý substrát

- žloutnutí spodních listů – pokud toto žloutnutí postupuje pomalu, jde o přirozený proces stárnutí listů, listy mají omezenou životnost cca na 2 roky, poté odumírají

- listy mají hnědé okraje a jsou zkroucené – příčinou je skoro vždy nízká teplota,dracény jsou na teplotu okolí choulostivé

- hnědé skvrny na listech – většinou nedostatek vody

an*
hodnocení

0x

Já se kloním k názoru, že je málo zalévaná.

U dracen se lidé často bojí přelití, tak je nezalévají.

Na internetu najdou informaci : v zimě zálivku omezte – ale nebývá k tomu napsáno, že to platí pro rostliny, které přezimují v chladnu. Pokud je rostlina v normální pokojové teplotě, nemá období vegetačního klidu. Je ji proto potřeba zalévat i v zimě.

Suché špičky listů znamenají přeschnutí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]