Dobrý den, mám kaktus grusonii, který mi takto zhnĕdl a svraštel (viz. Foto) prosim,nevíte někdo, o jakou chorobu kaktusu se jedná? případně, zda se dá ještě nějak zachránit? Děkuji Jarda
Správně se kaktusy přes zimu , kdy mají vegetační klid, nesmí zalévat a tak jsou často jejich "těla" seschlá a jakoby svraštělá.Potřebují totiž zcela odlišnou péči v létě a jinou v zimě. V létě musíte dopřát echinokaktusu hodně slunce a přiměřeně vody, v zimě sucho, ale chladno(optimálně cca 10°C) a zcela bez zálivky. Pokud tedy nezaléváte, počkejte do jara, jak se kaktusek projeví, až se probudí k růstu. Pokud ale i přes zimu zaléváte, mohla by to být opravdu známka uhnívání,ale i reakce na nevhodné podmínky.(teplo mu v bytě při vegetačním klidu opravdu nesvědčí)
Dobrý večer. Obyčejnou slabou tužku, otočte a druhou stranou opatrně se dotkněte hnědé strany kaktusu. Když bude kaktus tuhý, je v pořádku. Nechte ho do jara. Mám kaktusy, jeden starší je také částečně hnědý, přitom na něm rostou, malé kaktusky, které přesazuji. Nyní jsem ho i naroubovala. Zatím žije. Viky
doplněno 27.02.18 10:47:
Tak vypadá kaktus už roky, domnívám se, že je to, střídáním teploty v zimě. Někdy je chladněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.