Nejste přihlášen/a.
"Že neexistuje?" tahle, (kupodivu má) reakce na výsměch jedné kamarádky mě donutila se s ní vsadit že ji donesu vlastní vypěstovanou černou růži... Hledám už rok ale marně... podařilo se mi sehnat velmi draze 5 semínek černé pnoucí se růže Maroon ale nevzešly... teoreticky vzato i stonek může zakořenit takže... ale ocenil bych typickou, nikoli pnoucí se...
Otázka na vás je, která z růží je svým pravděpodobně tmavě-modrým či tmavě-červeným zbarvením nejčernější růže na trhu, kolik stojí, kde ji seženu a snad kdyby šla sehnat i v menším počtu než 20ks, páč v počtu 20Ks po např 85Kč bych asi umřel na dluhy Předem díky za všechny rady
Jsou i lepší růže ke koupi, vždy jako semínka. Proč semínka? Protože na reklamaci na ebay apd máte přibližně měsíc. Za měsíc ani pořádně nezjistíte, zda se semínka ujmou a už vůbec nezjistíte, jak vykvete za rok či dva tři. Teprve potom byste mohl reklamovat, že jste nedostal, co jste požadoval. Je to vlastně velmi jednoduché.
Snad vás potěší přiložený obrázek, který je také velmi populární v prodeji semínek.
Opět a stále. Růže ze semen,tedy správně nažek,pouze botanické,plané,t.j. ty geneticky upevněné. Botanické růže s tmavými květy se nevyskytují. Pokud chcete tzv. "černou růži",musíte koupit už hotového očkovance. Doporučuji odrůdu ´NORITA´. Viz foto poupěte. Po rozvití je tmavě červená "sametka".
A ještě doplním, "jedubabička" dala odkaz na obchod u nás, který prodává 5 semen "černých" růží za 22 Kč plus poštovné, samozřejmě. A ten český prodejce, koupil u číňanů 50 semen té samé růže za 11 Kč. Dokonce má tu samou fotografii té růže, jako ten Čínský prodejce, pouze vymazal logo. Poštovné z Číny máte zdarma. Tak ať si každý spočítá, kolik český prodejce vydělá, když prodává 5 semen za 22 korun. A věřte, že mu to lidé koupí, protože nevědí, že to by jich měli 50 za 10 korun a s poštou zadarmo.
Ano, ale to už jsem napsala výše a tak bych se opakovala. A ono také vůbec vypěstovat růžový keř ze semínka, je hodně náročné a zdlouhavé. Všechna semena ani nevzejdou, takže kupovat 5 semínek, je opravdu pro velké optimisty. Ale naděje umírá poslední, jak všichni víme a když se někdo rozhodne pustit se do této piplačky, tak je lepší mít těch semen hodně a zkoušet a zkoušet...
Dokonale černou neseženete - to není ani ta, co jste koupil. U růží prostě černý, modrý a hnědý květ zatím vyšlechtěný není. Co tohle grandzahrada.cz/... - i když tomu ilustračnímu obrázku bych až tak docela nevěřila. Ale zas je za levný peníz
Tady jsem našla jeden článek na toto téma, ale psal ho nějaký diletant, protože píše, že si domorodci vzali sebou cibulky od těch růží. Každý ňouma ví, že růže se nepěstují z cibulek, ale ten "odborník na růže"má jiný názor. Já v takovou barvu růže nevěřím, protože kdyby byla, tak by se prodávala. Clayman dal odkaz na ty barevné růže, také jsem tu nabídku viděla na AliExpressu a i jinde a samozřejmě, že prodávají pouze semínka. A nejenom tyto zázračné růže, co mají každý petál jinou barvu, ale i kopretiny, každý lísteček jiná barva a různé jiné "zázraky"přírody, které samozřejmě existují jenom na fotografii. Já se divím, že tohle může někdo koupit a věřit, že to vypěstuje. Od číňanů se ani nedivím, ti mají obrovskou fanatazii , ale já jsem přesně ty samé fotografie a prodej semínek těchto podivností přírody, viděla prodávat i na Českých potrálech. A ještě jsou tak drzí, že chtějí za jedno semínko růže docela pěknou sumu. Přitom na AliExpress je koupíte za tuto cenu . tak jestli chcete dělat pokusy, raději objednejte u nich, nebude to tolik "bolet", a máte tam docela velký výběr raritních barev, za pár centů. Ale vypěstovat růži ze semene, není žádná sranda a není ta za rok.
A ještě tady
A teď si představte, že někdo klidně věří, že vypěstuje růži takovouhle a přitom je i na fotografii jasně vidět, že ji někdo pocákal červenou barvou. Jo, fantazii se meze nekladou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.