Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, dávám do kupy zahradní sekačku. Je sice 22 let stará a po 3 majitelech, ale funkční. Je to ještě poctivý, zelený Viking 486B
Žádné náhradní díly se na to již nedají sehnat, tak si musím poradit tak nějak sám. Všechno jsem tak nějak dal do kupy, ale zlobí mě poslední věc.
Převodovka pojezdu je trvale zapnutá, tudíž se zadní kolečka ihned po startu točí. Lanovod jsem vyměnil, promazal ovládací páčku převodovky a nic. Tak jsem to celé rozebral, vylil starý olej (spíše již pastu) a studoval, jak to v tom vlastně funguje. Ovládací páčka přímo působí mechanicky na součást, která šoupe další části jakoby dopředu. Je to systém několika ocelových lamel a přímým stykem ovládací páčky je sunu k ozubenému kolečku (zapne se pojezd) a pokud se odsunou, pojezd by měl vypnout. Podle mého by tam někde měla být nějaká pružina, která by měla ty lamely automaticky vracet mimo záběr, ale opravdu netuším, jestli to tak je. Díky za jakoukoli informaci.
Pokud vím, tak pružina vrací ovládací páčku do výchozí polohy a bývá vně převodovky, tady vinutá, může být i jiného provedení - zvětšit obrázek; soupis dílů Viking s objednacími čísly; dále se něco dá zjistit z těchto stránek - pro mnoho výrobků mnoha výrobců zahradní techniky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.