Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc na rymovniku

Od: pestitel* odpovědí: 5 změna:
Dobry den.
Dnes jsem zjistila ze se mi tohle dela na rymovniku. Zatim to bylo jen na 3 litkach, ale radsi jsem je odlomila. Nevite co to muze byt?

Nemoc na rymovniku

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kdyby to byla pelargonie, řekl bych bakteriální hniloba. Tady si myslím, že je to něco podobného a rostlina časem uhyne celá.

hodnocení

2x

Nevím,co se to děje, ale tímto způsobem mi už zahynul ten poslední, list postupně zčerná nebo se zkroutí a jeden za druhým odspoda upadne, takže mi zůstal jen stonek a ten už neobrostl.

ostříhala jsem zbytky a dala do vody jako oplégry a hynou i tyto od dvou různých rostlin, tak fakt nevím

pestitel*
hodnocení

A nevite cim to muze byt?
floro*

Taky se mi to zdá na nějako bakteriozu. Zatím ho nechte, pokud se to objeví na dalších listech, tak to vyhoďte. Nemá cenu to ani množit, protože ta rostlina je celá infikovaná. A ani bych se nezatěžovala (sebe ani ostatní v domácnosti) postřikem.

Může to být vyšší zálivkou ve spojení s velmi nízkou intenzitou světla v tomto období a krátkým dnem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]