Nejste přihlášen/a.
Letos poprvé mi vydržely na balkoně a teď je denně přenáším na noc domů a už jsem z toho udřená, jsou to těžké květináče. Mráz nevydrží a co plokojovou teplotu. Vloni jsem měla malo květináčky a přes zimu v mteple oba zahynuly. Má někd zkušenosti, jak je zachovat. Díky.
Levanduli bych v klidu nechal venku, měla by vydržet. Akorát bych na květináč hodil trochu chvojí. Mám ji venku taky.
Rozmarýnu lépe prospěje než přenášení dovnitř a ven, že ho necháte doma na co nejsvětlejším místě s minimální zálivkou a zvýšenou vlhkostí vzduchu, např. postavit do větší misky s mokrým keramzitem.
Já mám rozmarýn normálně na zahrádce už třetím rokem a je stále zelený a klidně si z něho stříhám snítky. Ani jsem ho nijak nechránila, jen trochu listí kolem. Tak si myslím, že by na tom balkoně měl přežít, ale zabalila bych spíše ten květináč, aby nepromrzla půda a nezmrzl v kořenech.
Ajo, dejte na mne. Ochraňte ten květináč. Když promrzne hlína v něm, tak je po parádě, protože umrznou kořeny. Zabalte do bublinkové folie a ještě něčeho, co zabrání promrznutí hlíny v květináči. Třeba nějakého pytle jako byly na brambory, nebo třeba dát do většího květináče a vysypat prostor polystyrenem a zakrýt. Prostě chránit kořeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.