Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Petrželka s příchutí koriandru

Od: wydra® odpovědí: 9 změna:

Stalo se mi už podruhé, že jsem koupila plocholistou petrželku a po přidání do jídla, jsem zjistila, že je značně cítít koriandrem. Jsem majitelkou fobie koriandrové, takže je pro mě naprosto nepřijatelná byť jen polovima lístečku. Jako takový, poznám koriandr na dálku, ale obyčejná petrželka (viz obrázek) která je ale oproti té co znám, mnohem větší, při promnutí není ani petrželkou cítit, ale nakrájená v horké polévce mi málem přivodila smrt. Menší, nebylo to tak intenzivní jako čistý koriandr který mi způsobuje absolutní zcepenění, křeč a několikahodinovou paměť čichových buněk.

A tak se ptám, znáte někdo tuhle podivnou petrželku?

Děkuji!

Petrželka s příchutí koriandru

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to takzvaně "čínská petržel", což je koriandr. Já zase tu vůni miluji a pěstuji si ji i na zahrádce. A protože jsme v zimním období, tak nemá silné aroma, protože je to ze skleníku. Tu normální petržel kterou chcete, teda tu plocholistou, která má výraznější chuť než "kudrnka", raději kupte v nějakém supermarketu, ale ne u Vietnamců.

liska*

No, a je to jasný.

06.02.18 20:45
hodnocení

Děkuji !

liska*
hodnocení

2x

To je petrželka, koriandr má kulatější a trochu jinak vyřezávané lístečky. Je možné, že existuje nějaký kříženec /?/ a Vy jste ho koupila. Já osobně koriandr taky nemám ráda, chutná mi mýdlově a voní myšinou. Libeček to není určitě, ten má hrubší listy, delší a drsné a voní zase jinak, víc, jako magi.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně budu mimo, ale mám dojem, že na obrázku je libeček. Ovšem, chuť libečku asi znáte. Zdravím!

doplněno 01.02.18 21:00:

liska - já jsem tu vůni z obrázku nepoznal, tak jste lepší . A listy libečku se trhají na menší části.

doplněno 01.02.18 22:14:

liska - to jistě. No, kdybych měl vyjádřit názor, tak bych se petrželce zcela vyhnul a místo ní použil ten libeček, jehož chuť i vůně je úžasná a s nevýraznou petrželkou nesrovnatelně lepší. Petrželka je přežitek a dnes vládne libeček .

liska*

Bene, vůni má k dispozici tazatelka *jasne*

pohanka*
hodnocení

0x

To je divné, že po pomnutí není cítit silná petrželová vůně.

Kdoví, kde to vypěstovali, odkud přivezli. Může to být nějaká odrůda z Východní Asie. Vietnamci a číňani mají různé, nám neznámé, listové zeleninky a koření. Je i jedlá chrysantéma, což jsem donedávna netušila.

Petrželka je kořenová, kudrnka, italská. Tady tápu, protože rovná listová petželka je u nás známá již léta, ale na internetu píší, že se k nám italská listová petrželka /nemá zařazení, neví, jestli to není nějaký podruh/ dostala nedávno. A kromě toho výrazně voní.

Takže snad to může být nějak zkřížené třeba pro skleníky, kdo ví, co jste koupila.

Koriandr někomu páchne a někdo ho má rád. Mě také smrdí myšinou, nejsme na něj v těchto zeměpisných šířkách zvyklí. Jinak má silné antiseptické účinky.

hodnocení

Koriandr smrdí jako štěnice a to neni ze mne nechutna, ale ja jdu opravdu uplne do krece uz jen po cuchnuti nebo kousicku. Trva chvili, nez se telo uvolni a dlouho, nez smrad dostanu z mozku.

Jeste jsem to mnula nez jsem to vyhodila, trochu to petrzel pripominalo. Ten koriandr jen kdyz jsem to mela natrhany a v horke polevce. Ano, take si myslim, ze je to zas nejaka asijska fuze k nam. Vim kde jsem to koupila, zeptam se. Tu prvni, pred lety, jsem koupila u Vietnamcu-nase zelenina :(

hodnocení

@Suzymon konečně nejsem podezirana, ze nepoznam koriandr. Dnes jsem patrala v prazske trznici, kde jsem to koupila a pani se me snazila presvedcit, ze jsem si tu petrzel spletla s koriandrem. Nooo, to bych musela byt slepa a bez cichu abych si to lupeni popletla. No v trznici a u vietnamcu uz si ji rozhodne NIKDY nekoupim. Nechci umrit na koriandr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]