Nejste přihlášen/a.
Tak jsem si dnes přečetla na internetu, že od 1.1.2018 je povoleno pěstovat doma až 6 rostlin marihuany. Slyšela jsem, že mast může pomoci na bolest kloubů, když je to povoleno, tak jak sehnat sazeničku nebo semínka, ale opravdu marjánky a ne technického konopí, z kterého se dají masti sice koupit a má to malý obsah a v podstatě mi to nepomohlo. Navíc mi jedna známá řekla, že její známá si dává kapku nasekaných čerstvých lístečků na chleba s máslem a že jí to taky pomáhá roti bolesti. Ovšem oůvod nenám nesdělila.
Dohady kolem konopí aneb Povolit či nepovolit jeho pěstování
Od 1. ledna je pěstování a držení konopí pro rekreační účely beztrestné. Každý dospělý starší 21 let může doma pěstovat až šest rostlin a mít u sebe skoro 30 gramů sušeného konopí. Jeho uživatelé jásají a před obchody, které licenci k prodeji obdržely, se hned první den tvořily fronty. Bohužel pro tuzemské příznivce konopí není řeč o Česku, nýbrž o americkém státě Kalifornie. U nás nadále panuje prohibice, navzdory které tisíce lidí pěstují rostlinu na svých zahradách nebo balkónech.
5 rostlinek jste mohla pěstovat bez popotahování už dříve.
Máte pravdu, 3 rostlinky bez problémů, jsem se upsal. Žena má RS, tak je pro ni pěstuji, ale je to málo kusů na celý rok.
Samozřejmě nepěstuji na zahradě, aby mne sousedi udávali!
Neni pravda co pisete.Ja vloni mela 1 rostlinu na zahrade a nekdo me udal a mela jsem prestupkove rizeni.Ani jednu rostlinu nesmite pestova.Do 3 rostlin prestupek nad 3 rostliny trestni cin.
Asi myslela bez popotahování když na ní nikdo nepřišel Ta dřívější změna byla že pár kytek už nebyl trestný čin, ale už "jen" přestupek. Povolené to nebylo nikdy... O legálnosti pěstování pochybuju, to by se farmaceutická lobby mohla jít klouzat = pěstování na mastičku neprojde. Za 300,- gram to koupí jen šílenec, takže důchodci si to budou pořád pěstivat sami (zločinci :D)
dvd99 - s tim bych se nikdy a nikde nechlubil, po udání ti klidně do domu naběhne zásahovka. Počítač není problém dohledat.
Alespoň budeme slavní, že k nám naběhla zásahovka, ale bohužel zbytečně! Zaplatit 300 kč za gram, si nemůže nikdo z nemocných dovolit, tak pěstuje a shání kde se dá, aby měl jediný lék, který pomáhá při RS, když je člověk s nemocí v posledním stádiu a doktory už nezajímá!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.