Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat Mátu?

Od: eleanor* odpovědí: 3 změna:
Zdravím,poradte mi prosím jak pěstovat mátu,hlavně jak moc ji mám zalévat, vůbec se to nemůžu nikde dočíst.Díky za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

2x
ahoj, trochu nechápu otázku, máta je téměř plevel, nemám zkušenosti s vyséváním semínek máty, vždy jsem dostal trs, který jsem někam šoupnul na zahrádku, téměř nikdy jsem jí nezaléval, stačil jí déšť a rosa, jen při velkých vedrech jsem jí trochu zalil. Jestliže ovšem míníš pěstovat mátu v květináči, tak bych ti radil pořídit si co největší, na zemině až tak nezáleží, sazenice máty koupíš i v hypermarketech, ale radil bych si sazenice koupit v zahradnictvích, zalévej občas, když bude zemina v květináči suchá, nebo když bude máta lehce vadnout...
monetka*
... a na zimu sestříhnout aby z jara pěkně obrazila. krasa.netresku.sweb.cz/...

hodnocení

0x
Stačí jí dobrá zahradní nebo květinová zemina se stálou vlhkostí. Pokud pěstujete v květináči, občas ji během léta přihnojte. Všechny druhy máty (velikost rostlin je od cca 30 do až 80cm) milují vzdušné místo, vlhkou zeminu, polostín a teplo v létě... Množí se nejlépe oddenky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]