Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nolina a levandule či citronová tráva

Od: hankab odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

máme kočku a ta mi neustále šplhá po nolině. Lze k nolině do květináče zasadit buď levanduli nebo citronovou trávu? Obojí by mělo kočku odpuzovat...

Děkuji za odpověď, případně vaše zkušenosti.

Hanka Brožková

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jl
hodnocení

1x

Řekl bych, že to není dobrý nápad. Nolina má zabírat celý květináč a zalévání minimální, jinak vyčábne. Takže další rostliny v jedné zemině s nolinou nebudou dělat dobrotu.

hankab
Zkusím esencialni oleje levandule a citrusu...Děkuji.

72mona3*
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti vím, že kočka opravdu nemusí levanduli. Ovšem ta (myslím bylinku, ne zvíře) vám doma moc dlouho nevydrží. Nebo aspoň dle mé zkušenosti. M.

doplněno 25.01.18 13:04:

Počkejte ještě na další poznatky od ostatních, třeba k něčemu dospějeme ;)

Já jsem ještě zkusila pověsit takové ty pytlíčky se sušenou levandulí. Taky se na to šklebila, zvlášť, když jsem je promnula a ony provoněly celý byt. Ovšem to jí nebránilo v tom pytlíček sundat z háčku, pohodit na zem a hurá na zakázanou polici *slunce*

hankab
Děkuji za info,možná tedy zkusím esencialni olej z levandule... :)
hankab
Jsou vynalézavé, mršky chlupaté...

floro*
hodnocení

0x

Nabídněte jí k lezení něco jiného. Kupte jí takovou tu kočíči šplhačku (nebo jak bych to nazvala). Pokud to nemá k dispozici a kočka nechodí ven, bude jí to chybět (je to pro ně přirozené, potřebují si protáhnout drápy) a může pak být frustrovaná! Je to i pěkný bytový doplněk, lze to také vyrobit z koberce a kobercové papírové roury.

hankab
Ano,škrábadla má až ke stropu, nolinu nechal na pokoji asi dva dny po namontování ... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma levandule

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]