Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schnutí a černání listů

Od: ifa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

nevěděl by někdo, čím by mohlo být způsobeno takovéto schnutí listů? Listy od špičky schnou a černají, až je nakonec postižen celý list, který nakonec odpadne. Rostlina jinak prosperuje a vytváří nová patra a listy.

Děkuji za odpověď.

Schnutí a černání listů
Schnutí a černání listů #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

3x

Mám podobný problém na Avokádu. Nevešlo se do bytu, tak je v meziptří. V létě dobrý, ale teď je tam chladno a lidi ho přesto zalévají, jako v létě. Takže si myslím, že chlad a příliš zálivky.

hodnocení

2x

Víme toho moc málo. Příčin může být více. Příliš sucho či naopak vlhko, přehnojení, nadměrně prokořeněná pěstební nádoba nebo příliš suchý vzduch. Co s tím? Zvýšit vlhkost vzduchu, prověřit výživu a zálivku, popřípadě přesadit do nového substrátu. Může jít také o nadbytek vápníku či naopak nedostatek draslíku.

many*
hodnocení

1x

Tady už to někdo naznačil...je to kořenová hniloba z přílišného a stálého převlhčení zeminy a tím kořenového balu...

maha
hodnocení

1x

Nyní jsem přišla na článek "Příznaky nesprávného ošetřování rostlin". Píše se zde: cit. "Listy černají nebo se svrašťují - průvan, příliš chladné stanoviště".

maha
hodnocení

0x

Černání listů způsobuje plíseň. Nakažené listy otrhejte a celou rostlinu posktříkejte přípravkem proti plísním. Mně černaly listy u magnolie. Nyní ji preventivně na jaře postříkám současně s broskvoní 2x po sobě přípravkem proti kadeřavosti broskvoní, což je také vlastně určitý druh houbové choroby, a je celý rok od černání pokoj. Na černání jsou choulostivé i některé druhy růží. Používám např. Novozir a kombinuji s dalšími přípravky. Důležité je černající části na rostlině neponechat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]