Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat rýmovník

Od: aja1946® odpovědí: 7 změna:

Rýmovník je prý nezmar, ale mě se nějak nedaří, mám dvam má prý se zalévat málo, zalévala jsem ho jednou týdně, ale oba chřadnout, upadají spodník listy. Takže sucho nebo přelito?

doplněno 06.02.18 09:35:

Tak já už opravdu nevím, co dělám špatně, Už mi hyne poslední. Postupně vždy odspodu od květináče začne jeden list za druhým se tak jakoby kroutit a pak změní barvu a odpadne.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tahle rostlina je opravdu nezmar. Máme ji v chladné místnosti odkud manželka vždy přinese pár ústřižků a položí je na parapety ve vytápěných místnostech. Vydrží pak více jak týden a jen si tak voní. Pak uschnou a jde se pro další, neb mateční rostlina velmi bujně roste i v tomto období. Český název je Molice (Plectranthus)

Jak pěstovat rýmovník

downpour
hodnocení

3x
Rýmovník se dá udržovat i jen ve sklenici vody. Neměla jsem nikdy problém s přelitím ani vyschnutím. Je to v tomhle ohledu celkem nenáročná rostlina :) ...jen je potřeba ho nemít někde u topení, což jsem jednou měla :-D
hodnocení

aha, tak to asi máte pravdu, ty, co mám na papapetu nad topení v květináči hymou a ty co jsou ve sklenici vmístnosti jsou ok,dávám bod

hodnocení

0x

mám ten samý problém, také začal uvadat z ničeho nic.

hodnocení

0x

Chce světlo, teplo, sucho. Nechce průvan např při větrání. Kdyby měl snahu opravdu odejít, nařízkujte nový.

liska*
hodnocení

0x

Spíš přelito..Ulomená větvička přežila týden bez vody na parapetu a nevypadala zvadle. Nemáte ho na přímém slunci? To mu taky vadí.

doplněno 07.01.18 01:56:

Strejci, přísahám, že jsem nečetla předem žádný, ani Váš, příspěvek. Rovnou jsem napsala svůj názor a teď koukám... Jinak já mám taky s rýmovníkem problém. Občas černé skvrnky na listech. Nějaká hniloba, houba? Když ho nezalévám, tak se netvoří. Na jaře ho přesadím do něčeho písčitějšího. Nebo spíš namnožím z větviček..

hodnocení

Zatím jsem oba zalévala jednou týdně spodem, nahoře byl květináč zcela such, ale tak nějak sem tam nějaký list začne tmavnout a uvadne. Mám je na okně před kterým je balkon. Je fakt, že jestli je pravda, že v zimě potřebují chladnějí, tak to nemám, bydlím v garsonce a kamarádka, co mi ho dala, ho mi v místnosti, kde se nikdy netopí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]