Nejste přihlášen/a.
Je to nenáročná rostlina. Příčin může být více. Jako první bych viděl přelití, jako další snížená vlhkost vzdušného prostředí, nebo třeba také tepelná změna či průvan.Přesadit nikdy neuškodí, ale nyní bych to nedoporučoval, protože neznám podmínky, v kerých rostlina žije. Tak asi tak, no...
P.s. Nejedná se o palmu
Palma je palma a Yucca je yucca, žádného křížence neznám.Vždy je rod, druh a případně kultivar, tady se jedná o Yucca elephantipes, což je nejpěstovanější bytová juka...Je prakticky nezničitelná, snad jedině časté zalévání uškodí.Já tyto juky mám celoročně venku až do teď, když jsou dlouhé, seříznu aby se rozvětvily a kmen zesílil...
Tu vaší kytku bych nezaléval aspoň 2 měsíce až bal uplně vyschne,hnojivo u takto malé rostliny není třeba.Jinak se dá snadno množit odřezky které v teple rychle zakoření ve vodě.Každoročně tyto odřezky, nebo zakořeněné "klacky"podarovávám...
Tak palmy se sázejí ze semen, nedají se řízkovat, myslíte doufám tuto juku...
Tato juka se množí bez problémů, já to dělám na jaře když přenosné rostliny vynáším ze zimoviště, březen, duben.Holý klacek bez listí, délka dle libosti dám do kvštináče se zeminou a teplé místnosti, třeba zasklená lodžie,vrcholovou část dám i s listy.Nařezané řízky se můžou dát zakořenit i do vody .Nyní bych nic nedělal, stejně nemáte vhodnou teplotu a kdyby byla, je málo světla, listy v zimním období když je teplo vyrůstaji světlejší a delší. Já se snažím aby aspoň pár zimních měsíců nic moc nepřirůstalo.Když tu co máte dáte do místnosti jak říkáte a bez zálivky vyčkáte do února, začne sama vyrážet nové výhony, pak hlavně hodně světla jako všechny juky a málo vody...tím myslím zálivka, a další až je rostlina vyschlá, nebo dávat vodu do podmisky.Juku nezabijete suchem, ale stále vlhkým substrátem ! Tyto juky se množí z bezlistých klacků které leží měsíce v prodejnách a nic se jim nestane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.