Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalanchoe z květinářství-co dál?

Od: danuska* odpovědí: 1 změna:

Ahoj , jsem teprve začínající zahradnice, nic o pěstování květin nevím, nic znamená nic . Dnes jsem přinesla z květinářství takovu obdobnou kalanchoi neboli pouštní růži: sukulenty.estranky.cz/...
Ja nacpaná z květinářství v malém jednorázovém květináči, je velká. Takže koupit nový květináč? A sukulentní substrát? Mám jet do OBI nebo Bauhaus a říct, že chci sukulentní substrát? Co ještě je třeba? Jak velký květináč a jak velké balení asi substrátu? Vysoká je 30 cm i s květináče, nízkým, je v něm totálně nacpaná, šířka ccm 45 cm. Má být na zimu v chladu, třeba v předsíni, nebo může být v obýváku, když nebude u topení?Jakého věku se dožívá? V článku se píše, že si mohu rostlinu ponechat na věčné časy, že ji nemusím množit, jakého věku se asi dožívá? Jak se množí? Něco je v článku, ale jsem z toho zmatená, jsem lak. Nezlobte se na mě, nikdy jsem květiny nepěstovala, nejvýš ve škole a u rodičů zalila květináč .Chci se to ale naučit. Budu vděčná za každou radu.Posílám takto pozdrav všem a děkuji moc! I za kalanchoi.P.S.P. S.Uprostřed se rýsuje něco bílého, asi květy. Ty mám teď přes zimu nechat? Neodřezat, neulámat? Květy samy odkvetou? .Je mi líto, že je přenacpaná v minikvětináči z květinářství. Je ten levný, jednorázový.Mám koupit sukuletní substrát a pořádný květináč a přesadit ji tam? Mohu nechat kořeny v původní zemině a dát ji tam i s původní zeminou a přidat nový substrát? V tomhle jednorázovém být nemůže. Mám přidat nějaké hnojivo?
Jak byla v květinářství asi nevhodně skladovaná, trošičku jí zčásti osychaji asi 2 listy, což je prý normální.Zalévá se shora?Na kytku nebo kolem kytky?Děkuji!*srdce*

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Kalanchoe je sukulent,není náročná na pěstování.V bytě je možno ji umístit kamkoliv Pěstební zemina se skládá z 2 dílů drnovky, 1 dílu listovky, 1 dílu kompostové zeminy a 1 díl písku.Hnojení je vhodné jen do zálivky,rozhodně ne časté a dbát,aby ne stála ve vodě.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]