Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,zdědili jsme po dědovi pole a zjistili jsme,že je obdělává pravděpodobně firma Agrofert,která s dědou nemá sepsanou žádnou smlouvu o užívání a pod.Nic mu neplatili.Jsou nějaké stránky,kde najdu informace,jak postupovat?A nevíte,zda je možné žádat i zpětně o finanční vyrovnání?Děkuji K.
Zdravím, pokud jste majitelé pozemků - uvedni na katastru, zkontaktujete případného uživatele Vašich pozemků a sepíšete pachtovní smlouvu. Zaplatit lze max. 3 roky zpětně.
Jano, prosím, přečtete si dotaz, oni hledají toho, kdo jim obdělává pole. Pak sepíšou normální nájemní smlouvu, ale musí vědět s kým.
pokud jejich doměnka nevychází jen z článků na rozhlasu tak vědí s kým, každopádně ať už AF obdělává nebo neobdělá jejich pole můžou kontaktovat přímo AF, také je velká pravděpodobnost, že pozemky v sousedství budou patřit nějakému sousedovi, zeptat se jeho komu pronajímé své pole asi nebude taková problém
Víte, já jsem samozřejmě hledal, kdo je můj soused na poli, vypsal si adresy. Spoustu lidí bydlelo úplně jinde. Zastavil jsem se u jednech lidí, ale dvakrát nebyli doma. Proto jsem šel na zemědělskou správu, tam mi sdělil vše, co jsem potřeboval k tomu, abych s nimi uzavřel smlouvu.
Přesto chápu, že i takto lze dohledal, kdo pole obdělává.
pro "milancukrar":
Dobře, neodpověděla jsem na první otázku, ale na druhou snad ano. Souhlasím s uživatelem "lopata". Záleží, co je pro ně schůdnější. Zda běhat po úřadech nebo pokud bydlí v místě, zeptat se majitelů sousedních pozemků. Domnívají-li se, že AF, tak nejdřív tam.
Jani, v pořádku, je na tazateli, zdali o poče osloví toho, či onoho.
Třeba já bych netušil, koho oslovit v Agrofertu.
nejprve je potřeba zjistit,zda jsou pozemky zapsány v katastru nemovitostí.Pokud není pozemek z minulosti jen státní,nebo JZD,pak je potřeba zjistit,zda byly uplatněny restituční nároky.Teprve pak následuje snaha o dohodu s uživatelem a uvedení do právního pořádku.Nakonec zbude soud.
JABRAKA
To ovšem neznamená,že nemůže vzniknout chyba.My jsme v minulosti získali do užívání kus louky u budovy,kterou jsme zdědili.Máme papír o svolení k užívání.Ovšem po revoluci jsme nepožádali o zapsání do katastru,což mezitím učinil někdo jiný.Totéž se stalo s kusem pozemku který byl v užívání okolo plotu naší zahrádkářské kolonie a po revoluci si ho nechal zapsat cizí chlap.Naštěstí se učinila dohoda,a můžeme ho užívat k chůzi.Jinak bychom na zahrádku mohli jen lítat.A takových případů je řada.Takže doporučuji tyto kroky v každém případě učinit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.