Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vyndala jsem ze země hlízy begonií a chtěla jsem je uložit na zimu a zjistila jsem, že v několika jsou larvy lalokonosce. Neporadil by někdo, nejde hlízy před zimou něčím namořit, aby larvy zašly? Děkuji. Laura
Někdo tu radil insekticid Floria na smutnice. Hned jsem si pročetla, co to je za přípravek a myslím, že by se dal právě i tady použít. Je ve více verzích / tablety, postřik/. Píšou že unikátní a razantní. Možná bych zavolala do nějakého zahradnictví, které begonky pěstuje, jakou oni mají zkušenost. Nebo si zadejte Lalokonosec,třeba tam bude i co na něj.
V loňském roce jsem měla larvy v květináčích u bramboříků, odstranila jsem je ručně, na radu zkušené pěstitelky. Od té doby se ještě neobjevili, ale čím ošetřit zeminu na záhonku, kde jste měla begonie, to Vám poradit neumím.
Děkuji za odpovědi. V loňséím roce jsem měla v několika hlízích také ty larvy, snažila jsem se je také odstranit ručně, ale zřejmě některé přežily a několik hlíz to odneslo. Proto jsem uvažovala, jetli není možné je něčím namořit (např. jako česnek proti háďátkům). Na netu jsem našla jen ochranu během vegetace. Každopádně děkuji. Laura
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.