Nejste přihlášen/a.
Poraďte prosím,jak se zbavit malých černých mušek u květin.Jsou malé,velmi rychlé a DRZÉ-při večerním sledování televize poletují okolo obličeje a vlezou až do nosu. Po mém zásahu(mechanickém-pomačkání)se stále objevují další.Bojím se použít chemii,abych nezničila květiny.
Dekuji za odpověď.
To jsou smutnice. Ani přemrznutí nepomůže. Písek a lepové šipky jen sníží stavy. Doporučuje se opakované přeschnutí zeminy, aby zachytilo všechna stadia. Mušky samy jen otravují, pravý škůdce je jejich larvička. Takoví miničervíček. Dobře nažraný měří i půl cm. Často se přinesou v substrátu.
Zasypat vrch zeminy v květináči suchým pískem a rozvěsit žluté lepové destičky.
Dávat na zimu hnojivo, které prý po čtyřech aplikacích omezuje smutnice, tj. za měsíc, mi připadá dost nevhodné. Opakované přeschnutí substrátu by některé rostliny vyžadující vlhko nemusely přežít.
Jak zlikvidovat smutnice se na poradně už probíralo viz poradte.cz/... Určitě si tento odkaz otevřete a celý přečtěte, včetně příspěvku od eset. Já vám ten písek taky doporučuji, jak radí pckop.Sama jsem tímto způsobem opravdu smutnice zlikvidovala, díky článku pana Macháčka Vrstva křemičitého písku zamezí larvám v půdě přísun vzduchu a dospělým samicím znemožní kladení dalších vajíček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.