Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití etanolu

Od: jozunost* odpovědí: 8 změna:

Chci si vyrobit "Léčivý olej proti bolesti"k vnitřnímu užívání z konopí ke které je potřeba si nejdříve připravit čistý extrakt (pryskyřici) a ten získám kratkodobým naložením tohoto léčivého konopí v etanolu a po přescezení a oddělení od konopí a ponechání tohoto etanolu na větratelném místě a ponechat bez dalších úprav v tak zvaném sušení/odpaření veškerého etanolu aby zůstala jen čistá pryskyřice. Při hledání etanolu jsem našel na internetu na stránkách " pentachemicals.eu/...."Na stránce : ČISTÉ A LABORATORNÍ CHEMIKÁLIE - Ethanol 96 %! - Ethylalkohol 1l za 489 kč – což by mi cenově vyhovovalo.Když jsem se ptal u nás v lekárně tak mi byl zděleno že 1l čistého lihu mi nesmí podle nové vyhlášky -prodat pouze v lahvičkách a to po 20g za 45kč (a jen 60% což se mi zdá málo) –a to bych musel koupit 50 lahviček a dal bych h za 2.500 kč...což je pro mne mnoho.Můj dotaz je tento:"Mohu pro takovouto výrobu oleje použít tento jimi nabízený "- Ethanol 96 %! - Ethylalkohol 1l za 489 kč"k vnitřnínímu užívání když při přípravě dojde k úplnému odpaření Ethanolu a zůstane jen léčivá pryskyřice? Nezbydou v té pryskyřici nějaké škodlivé látky z tohoto rozpouštědla?. Oni tam uvádí že se nedoporučuje pro vnitřní použití?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Pro tyto účely je zbytečné kupovat čistý ethanol v chemikáliích. Stejně dobře poslouží i konzumní líh 80%, což je skoro totéž v bleděmodrém. Bez obav, žádná rezidua po odpaření nezbudou.

doplněno 13.11.17 14:14:

Bává v běžných kšeftech, myslím že i v drogeriích.

rv*
hodnocení

0x

Z lihu to je asi nejdražší - tím spíš, že líh se nakonec odpaří. Technický benzín je lepší a levnější rozpouštědlo

2kedar*

Zdravím.!

Pokud si chcete nanášet na kůži technický benzin, pak jste do jisté míry sebevrah.!

Navíc maceráty s konopí se používají i vnitřně.! Jak v alkoholu na vnitřní i vnější použití (líh/Alpa) tak v tucích na vnější použití (sádlo/lákařská vazelina).

rv*

Pravděpodobně nerozumíte zcela principu výroby. Rozpouštědlo je v závěru výroby odpařeno varem, teda pokud zahříváte směs nad teplotu varu rozpouštědla, nic vám tam z něj nezbude. Teda nic vám tan nezbude jak z lihu, tak z benzínu (pokud zvolíte vhodný druh) a nebude tam ani žádná voda. Technické benzíny se běžně používají jako extrakční činidla v tukovém průmyslu. total.cz/...

liska*
hodnocení

0x

Líh i olej na bylinky si kupuji v lékárně. Je jistota, že to je pro "člověčí" medicinu a ne do leteckých motorů. Tam bych se i ptala na technologický postup.

jabraka*
hodnocení

0x

mercishop.cz/...

Pro praktické účely je možno z roztoků léčivých produktů recyklovat etanol ,získat čistou pryskyřici a alkohol oddělit a znovu použít.Jen je třeba skleněná baňka a chladič a vodní lázeň,do níž baňku s extraktem ponoříme,.Pak stačí použít ve vodní lázni teplotu jen do 90 st C,aby se veškerý etanol odpařil a zůstane pouze pasta pryskyřice se zbytkem vody.Pak ovšem bude potřeba ten etanol 96%.Existuje také etanol syntetický,který je téměř 100%,ten je velmi čistý,neobsahuje ani 1%příměsí.Tam by výsledný produkt také byl nejčistší.

JABRAKA

kepler*
hodnocení

0x

Je to možné? *ee* Zdá se, že si nikdo nepřečetl popis otázky. Tam je technologický postup popsán zcela jasně a není třeba o něm pochybovat, sám si myslím jako chemik, že je zcela v pořádku. Jaký benzín? Vnitřní použití! Tam by rezidua po odpaření zcela určitě zbyla. Tazateli šlo jen o to. Není třeba žádného zahřívání, zřejmě by to extraktu neprospělo. Ethanol se časem odpaří ochotně i tak.

nikdo*
hodnocení

0x

najděte si jinou lékárnu. Nenakupujte u zlodějů, ale tam, kde chtějí prodávat. Zkuste, no jo doporučil bych, ale byla by to reklama. Pošlu vám to vnitřní poštou. Ale ten nápad s recyklací(chlazením lihových par) je docela zajímavý. Alespoň mě to tak připadá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]