Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování bramboříku, zvadlé listy

Od: lenkapetrova* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den chci se zeptat, mám brambořík který je dobře udržovaný, má dostatek vody ale květy a listy jsou zvadlé, pomohl by mi někdo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Lenko, není přelitý?

Nemá dostatek, ale přebytek vody. Začnou hnít kořeny, pak hlíza a konec.

doplněno 10.11.17 14:31:

Tak ho od toho topení zase dejte pryč. Jak vypadaly kořeny, nebyly uhnilé? Přesázela jste, nezalévejte po nějaký čas a uvidíte, jestli se zvedne. Pokud ano, pokračujte v pěstování.

lenkapetrova*
hodnocení

Ano je :( Přesadila jsem ho a dala jsem ho k topení aby ty kořeny trochu uschly, ale je na tom velmi špatně, asi se nevzpamatuje :(

xllxx
hodnocení

2x

Buďto chce víc vody do podmisky- zemina musí být opravdu dost nasáklá vodou i na omak, ale nesmí být trvale v podmisce voda, nebo je přelitý a je třeba nechat ho vyschnout.

Také je možnost hniloby hlízy, rostlina umře.

nemá rád vysoké teploty, lépe prospívá v teplotě pod 22°

lenkapetrova*
hodnocení

Je přelitý :( Přesadila jsem ho a dala jsem ho k topení aby ty kořeny trochu uschly, ale je na tom velmi špatně, asi se nevzpamatuje :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]