Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znáte jí někdo?

Od: brunecova® odpovědí: 12 změna:

Vyrostla mi mezi plevelem na prázdném záhoně. Vysoká je asi 30 cm. Jsou na ní plody černé barvy a ještě před měsícem zároveň kvetla. Květy byly bílé podobné květům papriky. Je focená vyhozená v kompostu. Je to plevel?

Znáte jí někdo?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Lilek černý - asi. Plevel.

Souhlas. Jedovatý Lilek černý. Plevel.

hodnocení

2x

Chválím, že je ta potvůrka vyhozená. Nic dobrého v ní není. Lilek černý /Solanum nigrum/, patří mezi lilovité, stejně jako brambory či rajčata. Je jedovatý. Když plody dozrají, mohou dětem připomínat třeba borůvky a je malér. Je to dost častý plevel. Kolem nás se zase poslední dobou množí stejně jedovatý durman, který tu dříve nikdy nebyl. Jaga.

alibaba*

Počkejte, až se vám tu vyskytne rulík zlomocný. To budete teprv koukat. Víte prd o tom co tu dříve bylo nebo nebylo.

alibaba*

A durman že tu nikdy nebyl? Jen jestli jste tu byla Vy

Přišel jsi poradit nebo hloupě provokovat?

hodnocení

0x

Také mám tuto potvoru na zahrádce, ale zarazila mne odpověď od Jagy. jedobvatý durman plevel. Já si ho na zharádce schválně pěstuji, protože krásně kvete. Ale asi to nebude on. Schválně posílám foto, jestli máme na mysli to samé.

Znáte jí někdo? #2

Ano, tento plevel krásně kvete. Plevel je to z důvodu snadného semenění. Durman, o kterém byla řeč.

Suzy, je to on, potvůrka jedna. U nás v minulosti dlouho nerostl, ale teď se s ním roztrhl doslova pytel. Květy má hezké, to ano, ale podobné může mít třeba opletník, obtáčející plot. Když ale doma nemáš malé děti, snad se nic nemůže stát. Kočky a pes by se mu měli vyhnout.

Mně se líbí, když uschne. Zůstanou zajímavě tvarované větévky a na nich ta pouzdra, takové pichlavé koule plné semínek. Semínka jsem pracně vysypala a ty větve s koulemi dala do vysoké vázy na chodbu. Bylo to moc pěkné, ale nebylo to dobré. O ty trny jsme často zavadili oděvem, vázu převrátili /naštěstí je dřevěná/ a byl z toho jenom nepořádek. Tak už je to zase pryč. Jaga.

Nádherný je durman šlechtěný, pěstovaný ve velikých nádobách, mívá květy třeba i 25 cm dlouhé /plnokvěté zvony/, různých pastelových barev, které navíc nádherně voní.

Ahoj Jago, ty mám také. Těm se lidově říká andělské trumpety. Posílám foto. Normálně se musí uklidit, ale já je letos dala do země a teď už nešly vydolovat. Omlouvám se za svou fotku tazatelce.

Znáte jí někdo? #3
sebod*

Teda, Suzy. Ten je krásný !

Sebod, viď! zrovna jsem založila svou otázku ohledně zazimování. nechci tady parazitovat na cizí otázce. *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]