Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám na zahrádce keřík Mahonu,jeho listy jsou hezky lesklé,rozmnožila jsem si ho, ale listy na novém keříku jsou pořád jen matné.Děkuji za vysvětlení.mazuz.
jabrako, já se ptala ,proč vyrostl mahon jiný, když větvičky na rozmnožení byly vzaty z mahonu který má lesklé listy.Jsou na zahradě vedle sebe.
Asi bude problém ve stanovišti. Patrně tam bude jiné složení půdy. Kdysi jsme tu mahonku měli u hnoje a byla pěkná a ty další v pěkné části zahrady už nikdy nebyly tak hezké.
Mně mahonie roste na několika mnístech zahrady a všude je pěkná, lesklá. Nikdy jsem ji ale nesázela, vždy vyrostla sama a tam, kde nevadí, roste roky. Takže moje úvaha je, že možná až za nějakou dobu bude ta nová stejná, jako ta stará (malých rostlinek si ani nemusím všimnout). Pak možná záleží i odkud jste řízek uřízla, zda vrcholový, nebo z větvičky a ještě jinak může vypadat semenáček. Nebo také i malý rozdíl ve stanovišti může způsobit odlišnost. V každém případě to můžete zkusit znovu, jinak .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.