Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poupata na vánočních kaktusech

Od: maky® odpovědí: 18 změna:

Bílý, růžový, červený, všechny jsou obalené velkými poupaty, je to normální? Mám je v chladu na chodbě a ve studeném pokoji. Máte to také tak? *tanec*

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U vánočních kaktusů je to normální kdykoliv mezi říjnem a březnem. Donutila jste mě jít zkontrolovat kaktusy. Počet kusů vánočních kaktusů 3, celkový počet poupat 0. Zase budou kvést bůhví kdy.

hodnocení

0x

Zdravím, můj byl do teď venku a také nasadil poupata, už je na verandě. Letos nějak dřív :)

hodnocení

0x

Ano, také mám plno poupat už nasazených, cca o měsíc dříve, jsou na balkoně.

hodnocení

To není všechno, potřebovala jsem sazničku, položila v létě pár malých větvíček na zeminu v misce, zakořenily a též nasadili poupata, jsou v teple v kuchyni u plynového sporáku, ani jsem je nestihla řádně zasadit - blázinec. :-D

doplněno 30.10.17 18:07:

nasadily *tyty*

mysdomaci*
hodnocení

0x

Je to normální, letním je a po přenesení nasadí na květ a rozkvetou. Pak je přestanu zalévat, jenom tak jednou za 14 dní a jenom velmi málo, mám je v chladnější místnosti a do jara vykvetou ještě jednou.

hodnocení

0x

Také jsem šla kontrolovat :). A je to tak, že dvacetileté i starší kusy ještě poupata nenasadily, ale ty nejmladší, vlastně maličko jiný druh se zubatými články, už poupata mají. Jeden z nich je v plném květu.

hodnocení

0x

Jasně, to je přesně doba kdy nasazují. Já je teda mám přes léto venku pod smrkama a také na konci letní sezony, když už začíná být chladno, nasadí poupata.

cesmina*
hodnocení

0x

Žlutý nám už kvete jako každý rok nyní a ten "starý" růžový druh ,tak ten pokvete až na vánoce.

hodnocení

Žlutý vůbec neznám, musím se poohléldnout a získat sazeničku.;)

cesmina*

Před lety jsem ho koupila v baumaxu,poupata byla na vrchní straně do růžovooranžova .A to bylo překvapení ,když vykvetl žlutě.

jabraka*
hodnocení

0x

Jen pozor,je obvyklé,pokud se takto nakvetlé slumbergerie přemístí,mohou o květy přijít.

JABRAKA

hodnocení

0x

nedá mi to, musím se pochválit, jak vypadá můj vánoční kaktus, který se letnil na plechu severního okna, po celé léto. Fotku jsem udělala 8.10.letos. V sobotu a v neděli jsem obarala už odkvétající květy a on znovu má nasazená nová poupata. Ne tolik, ale dost. Úžasné!

Poupata na vánočních kaktusech

A tak vypadal vloni, 29.10.2016*plac* Nejde mi načíst fotka. Pokus č.2

Poupata na vánočních kaktusech #2
hodnocení

babkazov, jedním slovem K R Á S A, je vidět, jak se jim u tebe daří. *tanec*

alca*
hodnocení

0x

Mám vánoční kaktus v ložnici v paneláku a je už pár dní kvete. Že bychom měli letos Vánoce dřív? :)

hodnocení

Nedivme se, všechno se zrychluje, v obchodech to již dávno vypadá na Vánoce. *stop* Že bych začala pro jistotu s pečením? :-D

ilonkaa*
hodnocení

0x

vanocni i velikonocni kaktus je pro nas nema vyznam kveteni v techto obdobi me kvetou celorocne ale tak odkud pochazi kvetou opravdu jenom v jarnim a zimnim obdobi

hodnocení

0x

Vánoční kaktus podruhé začal kvést. Vlastně potřetí. Před měsícem poupata opadala, zuřivě jsem větrala do mrazu. A teď má dva květy. Veliké, ale jen 2. Ale velikonoční nasadil poupata a chystá se na růžové kvetení. Vloni jsem také větrala, tak kvetení vzdal. Možná, že kdybych ho dala z chladné ložnice do teplého obýváku, že by se mu to líbilo. Někde jsem se dočetla, že by se to mělo udělat. Zalít, pohnojit a do tepla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]