Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu čím zničit mech na betoně kolem domu. Asi už se tady o tom psalo, ale nejde mi to najít proto se ptám znova. Letos je všude rozrostlý mech, přesto že bylo poměrně sucho a ničí všechno. Podezdívky u hradby jako by byly jen z mechu a chodníky kolem domu k tomu nemají daleko.Roundap na něj neplatí, zkoušela jsem i ocet se solí, ten mechy sice spálil, ale jen na povrchu. za čas začal opět růst. Zelená skalice zase dělá fleky a tak se na Vás obracím, zda někdo namá nějakou fintu čím mech zničit krom škrabání špachtlí.V obchodě mi radily nějaký nátěr co se používá na střechy. I bych to koupila, ale jestli to vydrží alespoň 2 roky, to v obchodě nevěděli. Je to poměrně drahé. Nevím už co stím . Díky za každou radu. Alik
1x
A což z toho udělat přednost? Já válčila s pampeliškama a pýrem. Jó, kdybych měla hladký mech, k tomu pár konifer a azalek a vřesů ![]()
0x
Mech špatně snáší zásadité prostředí na krátkou dobu se mi osvědčilo staré vápno, naředěné, které nenechává bílý povlak a změní pH. Bohužel na betonu ho odplaví déšť. Zelená a modrá skalice nechává skvrny a nakonec zase nic. Prohlédněte okolí, jestli v trávě kolem nekvete mech jako zdroj "infekce". V trávníku je jednoznačně nejúčinější vápnění. Na betonu v období sucha libovolné alkálie v dostatečném ředění. Např.:silně zředěný louh - opatrně - jen pár pecek do litru vody. Nejúčiněji a na delší dobu je kombinace chemie a rukodělné odstranění mechanicky. (Kartáč nebo WAP) Bohužel nás opustily silné mrazy, které v zimě půdu "dezinfikovaly". Je-li to možné nenechávějte v zimě na betonu sníh, který tvoří tepelnou izolací, chránící mech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.