Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je blahokeř jedovatý?

Od: jjankaa odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer,zakrslý králík nám ožral blahokeř,je jedovatý?Moc děkuji Jana

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, citace: "Klerodendrum (blahokeř) - otoxicitě této liánovité rostliny není zatím známo dostatek informací. Pravděpodobně obsahuje toxické triterpeny, zejména hepatotoxický lantaden. Intoxikace se projevuje především poškozením jaterního parenchymu, gastroenteritidou s krvavými a vodnatými průjmy."Králíčka sledujte. Co také jiného dělat, když již pozřel. Zdravím!

doplněno 04.02.18 19:45:

suzymon - tazatelka má pokojovou rostlinu (doufám) a nikoliv venkovní keř. Zde je zdroj mé citace (str. 21).

dspace.cuni.cz/...

Tak já teda nevím, já jsem teda hledala a našla zase tohle

Tak potom věřte všemu, co se na internetu najde za informace.

hodnocení

0x

Clerodendron jedovatý není.

hodnocení

0x

No já si myslím, že jedovatý není, protože jsem někde dokonce četla, že je léčivý. Teda jeho listy, ale možná že i plody. Ale už si nepamatuji přesně všechno.

an*
hodnocení

0x

Asi už odpovídám pozdě, ale kdyby se Vám něco podobného stalo znovu, pomáhá peroxid vodíku (kysličník). Stříknout zvířátku které sežralo něco nevhodného do krku. Spolehlivě vyvolá zvracení a tím se otravě předejde.

hodnocení

0x

K tomu mám pár poznámek.

Co je jedovaté pro člověka, nemusí být jedovaté pro králíčka, zvláště u přírodních rostlinných jedů.

Pokud je rostlina léčivá, může být jedovatá při překročení určitého množstvý. Ona formulace "léčivá" je velmi zavádějící. To že rostlinu vykupují jako léčivou neznamená, že je léčivá "za syrova", většinou se z ní léčivé látky extrahují. A už vůbec to neznamená, že je bezpečná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]