Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uskladnit hlivu ustricnou

Od: sklar® odpovědí: 5 změna:

dobry den. mam dost hlivy ustricne s naočkovanych kmenů buků a potrebuji poradit, zda je povařit a zamrazit nebo usušit na sušičce nebo jinym spusobem uskladnit, dekuji za jakoukoliv radu,,

Jak uskladnit hlivu ustricnou

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

1x

Hlívu suším - do polívky, mrazím (před tím povařit) na guláš a do polívky, nakládat do kyselého nálevu jako výbornou přílohu.

Momentálně jsem všechny houby místo mrazení rovnou zavařila do sklenic (protože potřebuji místo v mražáku na jiné) - čistě povařit min 20 minut, nalít do sklenic a min 20 minut sterilovat při 100°C - co sklenice to dávka do polévky nebo guláše.

Zavařené do kyselého nálevu - lze tak nakládat všechny druhy hub - do hrnce

800 ml vody,

220 ml octa,

90 g cukru,

25 g soli,

15 kuliček pepře

10 kuliček nového koření

1 kulička jalovce

1 bobkový list

1 hřebíček

(toto pak po svaření vydělat)

1,5 lžičky hořčičného semínka

jednu cibuli nakrájet na měsíčky

ze 3 stroužky česneku

a svařit - ochutnat případně přikyselit nebo přisolit či přisladit

houby zvlášť povařit 20 min, slít, propláchnout a zalít ve sklenici svařeným nálevem.

Zase sterilovat 20 min při 100°C. Paráda

m
hodnocení

0x

Povařit a zamrazit.

hodnocení

0x

Já hlívu nakrájím na kousíčky, usuším a pak přidávám pod maso apod. Předchozí recept vypadá báječně, ale jednou jsem takto dělala houby a všechny sklenice se brzy nafoukly a zkazily se. Nevíte, kde mohla být chyba?

liska*

Měla jste houby před tím dostatečně povařené? Nedala jste tam na kolečka syrovou mrkev nebo cibuli? Mně jednou zkvasily po zavaření nejspíš právě proto. Taky je dobré zavařit dvakrát.

liska*
hodnocení

0x

Asi bych ji pořádně podusila mírně osolenou s trochou kmínu, možná přidala houbové koření, ať to má výraznější chuť a nacpala do sklenic a zavařila raději déle, než píšou.

Pak se jen vyklopí a přidá pokaždé něco. Do těstovin se smetanou. Do bulgurového rizota. Ke chlebu se do hlívy na pánvi zamíchá vajíčko. Nejlepší je hlíva nakrájená na dršťkovou. Základ - cibulová jíška, zalít vývarem ze slepič.bujonu s tou šťávou z hlívy, česnek, majoránka a hodně mleté papriky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]