Nejste přihlášen/a.
Zdravím lidičky, máte někdo zkušenosti s remontantním maliníkem? Koupili jsme jeden žlutý a jeden červený. Červený roste tak nějak v klidu, ale žlutý je jak blázen, rozrůstá se odnožema a máme ho už tak na 6m2 a rozrůstá se dál. Usměrňujeme ho vyrýpnutím několika odnoží, ale je to někdy nad naše síly. Je krásné, že se nám daří jeho pěstování, ale nechci mít zahradu zaplevelenou jen malinami
. Jak jinak ho usměrnit? Nějakénápady a postřehy?
0x
Také mám vysazený červený a žlutý remontantní maliník. Mám je vysazené v dřevěných ohrádkách asi jen 20 cm vysokých. Vše, co vyleze mimo ohrádku do trávníku, tak při pravidelném sečení trávy posečeme. V záhonech mladé (malé) pruty pravidelně vytrhám, ale jsou ojedinělé, takže nemám problém aby se mi nechtěně někde rozrůstal.
0x
Každopádně žlutý neboli zlatý je větší plevel než červený. Každý podzim se snažím žlutý zlikvidovat, protože utlacuje chutnější červený. Samozřejmě vždy přežije a do dalšího roku se zase rozroste.
Žlutý bych už nevysadil. Není to žádný zázrak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.