Nejste přihlášen/a.
Zdravím lidičky, máte někdo zkušenosti s remontantním maliníkem? Koupili jsme jeden žlutý a jeden červený. Červený roste tak nějak v klidu, ale žlutý je jak blázen, rozrůstá se odnožema a máme ho už tak na 6m2 a rozrůstá se dál. Usměrňujeme ho vyrýpnutím několika odnoží, ale je to někdy nad naše síly. Je krásné, že se nám daří jeho pěstování, ale nechci mít zahradu zaplevelenou jen malinami . Jak jinak ho usměrnit? Nějakénápady a postřehy?
Také mám vysazený červený a žlutý remontantní maliník. Mám je vysazené v dřevěných ohrádkách asi jen 20 cm vysokých. Vše, co vyleze mimo ohrádku do trávníku, tak při pravidelném sečení trávy posečeme. V záhonech mladé (malé) pruty pravidelně vytrhám, ale jsou ojedinělé, takže nemám problém aby se mi nechtěně někde rozrůstal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.