Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s pěstováním křenu v nádobě

Od: eset* odpovědí: 5 změna:
Dobry den.Mate nekdo zkusenosti s pestovanim krenu ve velke nadobe na balkone?Letos to zkousim prvne.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ňemám zkušenosti s pěstováním v nádobě ale dovolím si poznámku - čím lehčí a výživnější půda, tím miň křen pálí. Proto platí : křen nerozmazlovat.

vilik*
hodnocení

0x
Mám sazenice druhý rok v kýblech od omítky. Ne na balkoně, ale na zahradě na sluníčku.
Bohužel neporadím. Zasadil jsem do normální hlíny a roste to samo, jen je to takové malinké. Občas zaleju.

liska*
hodnocení

0x

Všimla jsem si, že je hodně míst na krajích sídlišť nebo u lesa, kde si někdo zasadil křen. Tak bych to asoň dělala já. Mám na balkoně leccos, ale křen mne nenapadl. To je takový plevel, co stačí, aby ho byl kousek a už Vám vyroste v záhoně. A když ho špatně vyrýpnete, tak z těch miniúlomků jsou další křeny. To píšu proto, abyste uvažoval, kam pak vysypete hlínu z květináče, kde jste křen pěstoval a zůstalo po něm plno drobných kořínků.

Někdo tu nedoporučil lehkou hlínu, ale v těžké je pak pokroucený, takže zlatá střední.

Pěstovat ho ve velké nádobě asi nebude problém, je to rostlina houževnatá a vitální. Zasadila bych mírně zešikma pár tenších špalíčků /jako tužtičky/ nakrájeného křenu a děj se vůle boží. Možná je na to nějaká metodika.

hodnocení

0x
Mám něco jako květináč zapuštěný v zemi. Cca 40x40x60cm. Zatím druhý rok. První rok vyloženě živořil, protože byl přemokřený. Letos už byl lepší, ale pořád ve volné zemi roste lépe. Zkušenosti jiných praví, že je dobré pod něj v nějaké hloubce dát dno, aby se zarazil a rostl do šířky. :) vykopat se ho zatím nechystám, ještě mi nepřijde k tomu dost velký.

eset*
hodnocení

Dekuji vsem za odpovedi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]